Jak girişlerinden ses gelmiyor

kalimaki

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese iyi forumlar öncelikle. Başlıkta da belirttiğim gibi hoparlör kablosunu kasaya taktığım zaman 2 saniyede bir hangi girişi taktınız diye soru baloncuğu çıkıyor. Yani kabloda temassızlık var gibi bir algılıyor bir algılamıyor.

Hoparlörü telefona takıp denedim gayet iyi çalışıyor. Bilgisayara taktığım kulaklığımın ve monitörün sesi de var. Sırf bu sorun yüzünden format atıp tüm sürücüleri Update'ten yükledim, yine olmadı internetten manual kurdum. Bunları yapıp hiçbir sonuca ulaşamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• {FCC17993-2A1C-45F1-8AB2-F75FB40E479F}.png.jpg
    {FCC17993-2A1C-45F1-8AB2-F75FB40E479F}.png.jpg
    14 KB · Görüntüleme: 65
Ayrıca aynı sorunu yaşayan bir arkadaş da şu şekilde çözmüş.

Evet.

O da işe yaramadı sürücüyü güncelliyorum şuan
Maalesef aynı durum, hatta bu sefer yürütme cihazı seçme kısmında bile görünmüyor.
Şu baloncuk spam şeklinde gelmeye başladı.

Dosya Ekleri

• ses.png
    ses.png
    8,3 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Kontrolcü açık ve siyah sokete takılı. Ayrıca bir yere tıkladığımda ve fareyi hareket ettirdiğimde çok kısık sesli bir cızırtı geliyor hoparlörden.
BIOS altından kontrolcünün açık olduğunu kontrol edin, ayrıca ses çıkış kablosu "Siyah" sokete takılı olduğundan emin olun.
Eki Görüntüle 467793Eki Görüntüle 467794
Olabilecek heryeri kontrol ettim, elektrik kesildiğinde ses kartı hasar görmüş olabilir mi acaba. Nasıl kontrol ederim bozuk olup olmadığını?

Kusura bakma bayağı uğraştın ama maalesef bu da olmadı. Varsayılan 48000hz hariç hangisini seçersem seçeyim aygıt bu biçimi desteklemiyor diyor.
İlk sayfadaki önerini tekrar deneyeyim dedim de.

Anakartı ilk aldığımda ses vardı., elektrik kesildiğinde arızalanmış olabilir ses kartı. Teşekkür ederim uğraştığın için.
Sizce 20-30 TL'ye alacağım harici bir ses kartı işimi görür mü, yoksa 200-300 TL'lik anakarta takılandan mı almalıyım bu sorunum için?

Anakartın garantisi varsa garantiye gönderin harici bir kart ile uğraşmayın, ayrıca oyun için 20-30 TL'lik harici ses kartları da iş görür.

Zamanında Casper Nirvana 15.6 inç dizüstü bilgisayarıma vurmak sureti ile ses çipine zarar verdiğimde bende böyle bir çözüme yol başvurmuştum hala çekmecemde ses kartı duruyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı