James Donkey 1TB M.2 SSD İncelemesi

Daha fazla  
Meslek
Mühendis
Marka / Model: James Donkey JD1024
Tip: NVMe M.2 2280 PCI-E SSD
Teknoloji: 3D Nand
Hafıza: 1024 milyar bayt (953GB)
Garanti: 3 yıl birebir değişim

11.11'de N11'den İncehesap adlı mağazadan aldım. Fiyatı 669,00 TL idi. Kuponla ile bana maliyeti 577,99 TL oldu. Normalde bu markaya şüpheli baktığım için tercih etmeyecektim fakat fiyatı 1TB M.2 SSD'ye göre çok uygundu. 3 yıl birebir değişim garantisi sunduklarını da öğrenince siparişimi vermiştim. Üzerine işletim sistemi kurmayacağım, kritik veri depolamayacağım. Sadece oyun vb. yükleme odaklı kullanacağımı belirtmek isterim, yani silinirse yerine geri konabilecek veriler olacak.

Ürünün kutusu çok basitti. İnce karton bir kutu, içerisinde tek sayfalık sarı bir kılavuz ve plastik içerisinde koruyucuya sarılmadan, üzeri örtülmeden konulmuş SSD'nin kendisi. Taşıma esnasında üzerine bir baskı gelmiş olsaydı ürünün zarar görmesi çok muhtemeldi. Kargo ayriyeten bir koliye de konulmamıştı. Bu bahsettiğim dış karton kutu bir köpükle sarılmış ve naylon kargo poşetine konulup öylece gönderilmiş. Bu kötü kargolamayı incehesap'a yakıştıramadım.

Resimler

Belirtilen hızlar:
Max. sıralı okuma hızı: 2100 MB/sn
Max. sıralı yazma hızı: 1700 MB/sn

Diğer JD M.2 SSD modellerin kıyaslanması;
* 256GB - 2000 MB/sn okuma & 1000 MB/sn yazma
* 512GB - 2000 MB/sn okuma & 1500 MB/sn yazma
* 1TB - 2100 MB/sn okuma & 1700 MB/sn yazma

Hız testi sonuçlarım:

Isınma durumu (şimdiki / min / max):

57°C'ye hız testi esnasında çıkmıştır. Bu düzeyde ısınma normal midir emin değilim. Fiyat ve performans göz önüne alındığında ürün çok iyi gibi. Henüz yeni kullanmaya başladım, yazmaya değer şeyler oldukça eklemeler yapacağım. Umarım başına bir iş gelmez. Yorumlarınızı beklerim.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Aslında M.2 ve Sata SSD testlerine baktığımda oyun yüklemeleri arasında maksimum 2 saniye kadar gecikme olduğunu gördüm. Günlük kullanım için bana Sata SSD yeterli olacağından tercihimi Samsung 860 EVO’dan yana kullandım.
Her ne kadar James’e ben de güvenmesem de sadece oyun barındıracağınız ve silinse de problem olmayacağı için tercihinizi mantıklı buldum. Tekrardan iyi günlerde kullanın.

Sistem SSD'si olarak ben de Samsung 860 EVO kullanıyorum. Onun test sonuçları ise şöyle:

Yazma hızının da 500MB/s civarında olması gerekirken neden TurboWrite'ı devreye sokmuyor halen anlayamadım. Yazma hızı dışında SATA SSD'nin performansından gayet memnunum. James ile birlikte oyunlardaki yükleme sürelerini minimuma indirmeyi hedefliyorum. Yorumunuz için ayriyeten teşekkürler.

Güle güle kullanın. Sistemiz ne kadar sürede açılıyor?

Güle güle kullanın. Sistemiz ne kadar sürede açılıyor?
Teşekkür ederim. Şunu yazmıştım:
"Üzerine işletim sistemi kurmayacağım, kritik veri depolamayacağım. Sadece oyun vb. yükleme odaklı kullanacağımı belirtmek isterim, yani silinirse yerine geri konabilecek veriler olacak."

Merhabalar SSD ile ilgili bir haftada herhangi bir şikayetiniz oldu mu ? İnternette hiçbir şekilde kullanıcı yorumu bulamadım ürünle ilgili, sata SSD'lerini ise sürekli kötülemişler. Hazır aldığım sisteme bu ürünü ekledim ama kötü mü ettim bilemedim.

Merhaba, benimkinin içinde bir kaç tane oyun var. Herhangi bir probleme rastlamadım. Sorunsuz çalışıyor.

Hocam merhaba, güle güle kullanın ürününüzü. Ben de aşağıdaki üründen almayı düşünüyorum. Sanırım sizinki ile aynı.

Marka olarak biraz kötülenmiş. Saklamak durumunda olduğum kritik verilerim yok. Sistemi ve kullandığım yazılımları, oyunları üzerine kuracağım. 3 yıl içinde zaten sorun çıkması durumunda birebir değişim sağlanıyormuş. Şimdi bu markayı kötüleyenler olmuş, aklıma kurt düştü. Genelde Samsung Evo öneriyorlar fakat onların da fiyatları malum. Ayrıca sorun çıktı mı onlarda da sorun çıkabiliyor. Hangi marka olursa olsun, sallıyorum x markası SSD sorunu diye Google üzerinden arama yapınca mutlaka sorun yaşamış insanları görebiliyoruz. Bu konuda James Donkey markasına biraz haksızlık yapılıyor gibime geliyor. Siz memnun musunuz acaba?

Bu konuda James Donkey markasına biraz haksızlık yapılıyor. Siz memnun musunuz acaba?
Merhaba, yazdıklarında haklısın, biraz ön yargılı yaklaşılıyor. Kullandığım süreçte başıma bir iş gelmedi, ürün halen sorunsuzca çalışıyor. Bir şey olursa da birebir değişim garantisi var. Zaten dediğim gibi, benimkinin içinde sadece oyun var. Bozulursa çok sorun etmem. Samsung Evo'lar evet kaliteli ama fiyatları da bir kaç kat pahalı. Eğer sisteminizi ve önemli dosyalarınızı emanet edecekseniz böyle bir şey lazım olabilir fakat benim gibi kullanacaksanız hiç gerek olmadığını düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…