İndirimden 1 TB olanı almıştım aralık başında. Hatta bu konuya da yazmışım. Markayı bilerek aldım, 3 sene garanti vermiş. Bu kadar çabuk bozulacağını hiç tahmin etmemiştim. Dün çalışıyordu. Bugün makineyi açtım M2 görünmüyor. Taktım çıkarttım yuvaya. Hazır açmışken bilgisayara temizlik filan da yaptım. Fakat bios dahil, hiç bir yerde görülmüyor. Tavsiyeniz var mı? Ya da garanti işlemlerine başlayacağım mecburen. En son diğer M2 yuvasına takayım, orada görmezse yazarım buraya. Bu markayı tercih edecekler dikkat ediniz...
Diğer M2 yuvasına da taktım, fakat çalışmadı. İmzada sistemim var. O sürücüde arşiv tutmuyordum fakat, geçen ay telefonuma format atmıştım. Fotoğrafları arşive çekene kadar masa üstünde beklettim. İşi uzattığım için şimdilik sadece onlar mındar oldu gibi, eğer durum düzelmezse. SSD ile çalışırken normal hdd ile arşiv yapmayı unutmayın. Hiç ummadığınız anda yarı yolda kalabilirsiniz. Bir de böyle markalara dikkat etmek lazım. Ucuz etin yahnisi yavan oluyor görüldüğü üzere. Gerçi bilerek aldım ben, garanti süresine güvendim bir de. İlerleyen yıllarda daha iyi marka alırım demiştim. Çok çabuk bozuldu.
Normal hdd içindeki veriler bir şekilde kurtarılıyor, fakat ssd üzerinde arşiv tutmamak lazım. Genelde geri dönüşü çok zor ve daha maliyetli oluyor. Oyun save leri de gitti bu arada.