İnceleme James Donkey 619s kahverengi Switch

Selam arkadaşlar, öncelikle bu iki klavye ülkemizde çok fazla sattığı için bu yazıyı yazmak istedim.
Bu klavyeleri *almayın aldırmayın*. Kesinlikle bu markalara bulaşmanızı önermiyorum, kendim bu iki markayı uzun süre kullanmış biri olarak hiçbir işe yaramayan fiyat performans adı altında Çin'de kalitesizce üretilip marka basılan ürünler.

James Donkey 619s.

Ben aldığımda 499TL'ye almıştım, şu an 800 ve üstü fiyatlarda geziyor.
Artılar:
Kahverengi Switch modelini aldım, basım hissiyatı vs. parasına göre gayet güzel.
Malzeme kalitesi ve tuşları biraz dandik hissettirse de üst kısmı metal, alt kısmı sert plastik.
Klavye profil olarak sağlam, altındaki ayakları ile yükseltilebiliyor.
RGB aydınlatması yok tek ışık rengi markanın kendi sarısı.
Kablosu Micro-USB (Android girişi olarak bilinenden) arka taraftan çıkarılabiliyor. Örgü kablo.
Anti-Ghosting sanırsam 10-12 tuştu.
Eksiler:
Bu yazıyı yazmaya karar vermemin sebebi de buydu, a tuşu düzgün çalışmıyor.
A tuşu dışında bazı tuşlar nadir de olsa basmayabiliyor, fakat a tuşu özellikle oyun oynarken basmıyor, basıyor, 3 kere tıklıyor, 2 kere tıklıyor, takılı kalıyor. Mümkün olan en kısa sürede garantiye göndereceğim.
Yazılımı veya makrosu yok.
Sesi biraz fazla ve bazı tuşlarında yaydan gelen sesleri duyabiliyorsunuz.
Bunlar dışında pek bir özelliği yok dümdüz mekanik bir klavye işte. Bazı özellikleri yazmamış veya unutmuş olabilirim, kusura bakmayın.

Gamepower Ogre Rainbow kırmızı Switch.

2021 yılında indirim ile 250TL'ye aldım, şimdi uçmuş fiyatı 700+ bandında gidiyor. Bu klavye kronik sorunlu, özellikle ogre serisinin hepsi. Alırken bazı kanalların sponsorlu olarak övmesi ve yorumlarda gördüğüm güzel incelemelerle almıştım, 3 ay sonra ilk D tuşu sonra C, A, R, G ve W tuşları bozuldu. Garantiye vermek üzere araştırma yaparken insanların söylediklerine göre tamirden geldiğinde de değişen bir şey olmadığını, biraz çalışıp tekrar bozulduğunu gördüm ve garantiden de vazgeçip üstteki modeli aldım. Kısaca bu klavyenin incelemesini yapmaya gerek bile duymadım. Kesinlikle almayın, mekanik diye alacaksanız hiç almayın.
Sonuç olarak genel tavsiyem paraya kıyın ve alabileceğiniz kaliteli markaların ucuz ürünlerine yönelin, paranız yoksa da biraz daha sabredip biriktirin ve kalitelisini alın. Bu sayede yıllarca kullanırsınız ve birden fazla ürün alarak paranızı boşa harcamamış olursunuz.
Ayrıca bu markaları yaş kitlesinin genel olarak daha olgun olduğu forumlarda araştırmanızı öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı