James Donkey 710 vs SteelSeries Arctis 1

Hocam bende G430 var. FPS oyunlarında 7.1 Surround sayesinde düşmanın konumunu nokta atışı anlayabiliyorum. SteelSeries Arctis 1 bildiğim kadarı ile stereo. Yani 7.1 yok. Kardeşimin hiç kulaklığı yok ona da almam lazım. SteelSeries Arctis 1'de de aynı G430 gibi düşmanın ayak sesini nokta atışı anlayabilir miyim? Yoksa stereo olduğu için sadece sağdan veya soldan geldiğini mi anlayabilirim? Eğer G430 gibiyse ben de BİM'den SteelSeries Arctis 1 almayı düşünüyorum. @Batina
Siz 7.1'in nokta atışı yer tespit edecek kadar çok büyük bir fark yarattığını söylüyorsunuz. Bu durumda kardeşiniz de muhtemelen aynısını düşüneceği için ona stereo alırsanız psikolojik olarak daha kötü ses kasacağını düşünecek. :) ama aslında daha kötü olmayacak. Yani SteelSeries Arctis 1'de fazlasıyla yeterli.

Dediğim gibi profesyonel hiçbir oyuncu 7.1 sanal veya gerçek kulaklık kullanmıyor. Hepsi stereo kullanıyor.

Stereo bir kulaklıkta sadece sağdan ve soldan duymazsınız. Bundan 14 sene önceki şu videoyu izleyin. Sıradan stereo bir kulaklıkla dinleyin. Hatta gözlerinizi kapatın. Ne kadar çevresel bir ses verdiğini anlayacaksınız. Yani stereo kulaklık ile sadece sağ ve soldan gelen sesleri değil çevresel sesleri de duyarsınız. Ekstra olarak PUBG da HRTF gibi sanal çevresel sesi açan bir ayar vardı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı