James Donkey neden forumda önerilmiyor?

Arkadaşlar forumda birkaç marka kesinlikle hiç kimse tarafından önerilmiyor. O markayı öneren olursa direkt insanlar kızgın veya üzgün atıyor. Eminim bunu yapanların birçoğunun önerilmeme sebebinden haberi bile yoktur. :)

Örnek olarak James Donkey. Bu foruma girmeden önce James Donkey kaliteli bir marka diye biliyordum. Daha önce Mouse'unu kullandım şu an da kulaklığını kullanıyorum. İkisinden de memnun kaldım. (mouse James Donkey 112C, kulaklık James Donkey 711.)

Peki sormak istiyorum bu markayı sevmemenizin sebebi nedir?
Bence de Çok iyi James Donkey. Sadece Türkiye'ye ayrı Web Sitesi'de açsalar iyi olur.
 
Forumda gördüklerim olarak Turbox, Izoly var. Kendim bilip nefret ettiklerim olarak da H*dron ve Pl*toon var. Rampage'in klavye, mouse, kulaklık gibi ürünleri hoşuma gidiyor ama güç kaynağı, monitör gibi ürünlerini almam büyük ihtimal.
 
Konu biraz yanlış anlaşıldı arkadaşlar. Önermediğiniz markaların yanına sebeplerini de yazarsanız süper olur. Ayrıca asıl merak ettiğim James Donkey markasının sevilmesinin nedeni.
 
Rampage: Genelde ürünleri bir kaç haftaya bozuluyor yada sorun çıkarıyor.
Adata 630: Okuma ve yazma hızı 20 MB'a düşüyor.
James Donkey: Ömrünü tamamlamadan ölüyor.
Game Boost : PSU markası ama C4.
Game power: Bunun mouseları var geneli kötü. Birde PSU'ları var C4 geçen birinin yanmıştı.
Turbox: RX550 1. Nesil işlemci ve sözde güçlü DDR3 ram bunların favorisi. Dandik ürünlere marka bastırıp kendileri yapmış gibi satıyor. Pahalıya satıyo kötü PC'leri. KMSpico kullanıyor. Ayrıca işlemcileri kesin 2. El.
Izoly: Turbox ile aynı. Tek farkı marka basmıyor
Dragos: Yine aynı Turbox ile.
Zeiron: Yine aynı Turbox ile.
Atom Bilişim firması: Turbox, Izoly ve Dragos'un evi. Burda öneriliyor satılıyor.
 
Asıl önerilmesi şaşırtıcı olur. Başka forumlarda veya Youtube kanallarında önerilme sebebi bunun bizzat ithalatçısı oldukları için üzerinden para kazanmaları. Onun dışında XISHUO markayı neden önermezsem James Donkey'i de aynı nedenlerle önermem. Aliexpress'te satılan rastgele ürünlerden bir farkı yok.
 
Konu biraz yanlış anlaşıldı arkadaşlar. Önermediğiniz markaların yanına sebeplerini de yazarsanız süper olur.

Apple
Çok çok gereksiz pahalı.

Rampage:
Dandik ürün satan çok kötü bir marka. Mouse aldım 3 ayda bozuldu (Rampage gentle)

Turbox, Dragos, Izoly:
Anlatmaya gerek yok herkes biliyor.

Riot:
Valorant'ın çok sevsemde Windows 11 de TPM ve Secure Boot'suz oynatmadıkları için kızgınım.
 
Konuya şöyle başlayayım. Daha önce hayatında hiç X markayı kullanmamış bir kişi bile çoğunluk nefret kusuyor diye o kervana katılıp önerilmiyor çöp şunu al bunu al diye her yere yazılmaya başlanıyor.

Mesela Gamepower diye bir marka var. %90 önermez. 10 ürününü aldım. 9 undan inanılmaz memnun kalmışımdır. Muadillerinin altında fiyatlarıda cabası oldu.

Rampage' in mekanik klavyesini almıştım. 1 sene sonra sistemi sattığımda gelen arkadaş çok beğenmişti onuda istedi fiyata ekleyip verdim. Sonra o kadar memnundum ki tekrar gittim yenisini aldım. Bir daha olsa yine aynı klavyeyi alırım. Ama rampage' in bir mouse' u vardı illallah ettim video dahi çektim.

Yani her markada iyi ve kötü ürünler olabiliyor. Gidip rampagenin 200₺ lik ürününü alan bir kişiye git asusun 400₺ liğini al o çöp diyorlar. Asusun 200₺ lik ürününü önerin o zaman.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Konuya şöyle başlayayım. Daha önce hayatında hiç X markayı kullanmamış bir kişi bile çoğunluk nefret kusuyor diye o kervana katılıp önerilmiyor çöp şunu al bunu al diye her yere yazılmaya başlanıyor.

Haklısınız hocam ben de öyle düşünüyorum. Sürü psikolojisi.
 
Forumun tek sıkıntısı aşırı sürü pisikolojisi. Mesela geçen bir konuma arkadaş 650W gayet yetecekken 1000W PSU al demişti aynı muhabbet kimsenin bir şeyden haberi yok. JD eskiden gayet kaliteli ve Asya tarafında popüler üst segment ürünler üretirdi. Sonrasında iş Avrupa'ya açıldıkça bu adamlarda daha kalitesiz ve kronikli bazı ürünler alıp marka basmaya başladılar. JD Pro serisi SSD'ler gayet memnun etti kullanıcıları ama genel piyasada olan alt segment SSD'leri ise insanları bir hayli üzdü. Burada en kritik soru hangi model? Şu an bayağı uzun süredir Gamepower kulaklık kullanıyorum ve gayet memnunum. Klavye olarak almam mesela 300TL'ye 1 sene sonra ınanılmaz çınlama sesi yapan mekanik klavye alacagıma gider şu anki gibi kaliteli (Redragon K512) membran klavye alırım daha iyi ama bunun marka ile bir baglantısı yok model ile var. Bu fiyat bandında Logitech'de mekanik klavye yapsa ona da yanaşmam. Ve bir diğer önemli etken ise bu ve bu gibi firmalar iletişim konusunda genelde geri kalırlar, bu da kullanıcıları korkutur. Genele bakacak olursak eğer ki o paraya bilindik markalarda muadili ya da en azından yakını varsa almak mantıklı değil (benim klavye mevzusu gibi) ama mesela ben şu an 200 TL'lık bır mouse kullanıyorum adam 70 TL'lık bir şey ısterse nasıl gidip de bunu önereyim?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı