JamesDonkey 27" 144Hz Monitör Görüşlerim ve Sorunlar

levent_yavuz

Hectopat
Buralarda pek tavsiye edilmeyen ve beğenilmeyen bir ürünü alarak kendim incelemek istedim.
Mouse ve klavyesini kullanıyorum, çok memnunum ve güvendiğim bir kanalın incelemesine istinaden 27" monitöre geçmek istediğimden bu monitörü denemek istedim. Kıyaslamayı 24" Viewsonic monitör ile yapıyorum.

Artıları:
  • Tasarım çok güzel, ince bir monitör olması çok keyifli.
  • Malzeme kalitesi buralarda yazılanların aksine çok iyi.
  • Panel Viewsonic'e göre daha başarılı geldi, renkleri daha iyi.
Eksileri:
  • Ölü piksel çıktı 2 tane, iade edeceğim.
  • Kutudan çıkan HDMI 2.0 kablo ile 120 Hz görüntü alabiliyorum.
  • Pivot özelliği var ama 27" ile kullanılmıyor, Pivot ayak 24" e göre tasarlanmış sanırım.

Yaşadığım teknik sorunlar:

Markadan bağımsız bir konu olduğunu düşünüyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1. Ekran kartım Asus HD 7950i normalde OC ile kullanıyorum, 75 Hz'de sorunsuz çalışırken 100, 120 Hz'de masa üstünde ekran titreme yapıyor ama oyunda titreme olmuyor. Ekran kartının sürücüsü güncel.
  2. PUBG ve Dying Light ile test ettim. 60 ile 120 Hz arasındaki farkı anlayamadım. Sorun bende mi yoksa yüksek Hz olayı sıkma bir konu mu?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eşeğe güven olmaz diye bu forum boşuna bağırmıyor. Bugün sıkıntı yaşamaz, yarın yaşarsınız. Bu tarz merdiven altı Çin firmalarından sorun yaşayan kullanıcısı sayısı 10 diyelim, Asus ve benzeri markalardan sıkıntı yaşayan kullanıcı sayısı maksimum 1 veya 2. Hem bunların verdiği garanti belgesine bile güven olmaz.

Hani ölü piksel kesinlikle olmazdı? :)

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleme:
Viewsonic dediğiniz monitörün model numarasını alabilir miyiz? Bu arada monitörler kullanıldıkça kalibrasyonları bozulur veya hiç kalibre edilmemişse sizin gördüğünüz ise sunabileceği arasında uçurum farklar vardır.

Renkler ve görüş açısını Viewsonic'e göre başarılı buldum.
Bilindik markalarda hiç mi çıkmıyor ölü piksel?

Örnek
ASUS Ölü Piksel Garanti Sorunu
Tabiki bilindik markalarda da sorun yaşanıyor ama sattığı ürün adetine oranla yaşadığı sorun çok daha az oluyor, yani dünya genelinde Asus 1000 monitör satıp 5 sorun yaşıyorsa JD 100 monitör satıp 5 sorun yaşıyor. :) Piyasada bir Asus olmak kolay değil. Sormadan edemeyeceğim güvendiğin kanalın sahibi bu monitörü överken kendi sisteminde "ROG PG27V 1MS 165 Hz" kullanıyor olabilir mi?

JD'yi o kadar kötülemeyin kullanılan malzeme kalitesi güzel.

Yaşanılan teknik sorunlara bende karşıyım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı