JamesDonkey 610S + Blue Switch Mekanik Klavye incelemesi

Randower

Kilopat
Katılım
5 Haziran 2015
Mesajlar
856
Makaleler
1
Çözümler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Üniversite öğrencisi
Profil Kapağı
1524136703
Merhabalar, forumda bir çok 300TL bandında mekanik klavye önerisi gördüm. Ben bizzat 2020 Ekim ayında aldığım JamesDonkey 610S model klavyeyi sizlere anlatacağım.
Klavye ilk geldiğinde güzeldi. Mekanik sesi ve basış hissiyatı çok iyiydi. Yanlış hatırlamıyorsam 20 gramlık bir baskıda direk algılıyor ve basıyordu. Klavye ilk zamanlarında güzel olmasına rağmen ilerleyen zamanlarda switchlerinde problem çıkmaya başladı. İlk sağ aşağıdaki Enter tuşu basmamazlık yapmaya başladı sonra "D" ve "R" harfleri. Araştırma yaptığımda klavyede bu sorunun kronik olarak bulunduğunu ve çoğu kullanıcının bununla karşılaştığını fark ettim. Klavyenin tüm tuşlarını söküp detaylı bir temizlik yaptım sonrasında kısa bir süreliğine stabil çalışsa da yine bozuldu. En son garantiye gönderme kararı alıp, mekanik klavyeye geçişi durdurdum ve Logitech G213 aldım onun ile devam ediyorum. 300 Lira gibi bir bütçeniz varsa size tavsiyem GamePower Ogre veya benzeri modelleri denemeniz, yorumlarını okuyup almanız. JamesDonkey 610S kesinlikle önermiyorum.
 
Bende de aynı model var tuşların üzeri çok çabuk yıprandı ve kayıyor.
Stabilizatörler çok sesli özellikle sol Shift.
300TL bandında bunları öneririm.



 
Teşekkürler,
Keşke bir kaç tane fotoğraf da ekleseydiniz. :)
Hocam fotoğrafları internette çok fazla var diye ekleme gereği duymadım. Ama telefonum şarj olunca sizi de etiketleyerek temizlediğim zamanki çektiğim fotoğrafları ekleyeyim.
GamePower Ogre çöpünün ismini ağzınıza bile almayın.

G213 yerine Redragon alternatiflere bakardım ben.
Mekanik klavyede devam etmek istemedim. Membran klavye daha güzel geldi. Logitech G213 de görüntüsü ve kalitesiyle ilgimi çekti. Daha önce yıllarca G103 kullanmıştım zaten. Membran klavyeye biraz sert davranınca da üzülmemesi hoşuma giden tarafı. Switch bozulacak mı diye düşünmeme gerek yok hızlı yazarken tak tuk basıyorum. Hem çok ses çıkmıyor hem zarar görmüyor :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı