Japon balığım ölmek üzere

emirkaan.sh

Decapat
Herkese merhaba,
Yaklaşık 6-7 gün önce 2 tane japon balığı aldım ve ne yazık ki fanusa koydum. Daha sonra ne kadar büyük bir hata yaptığımı fark ettim fakat yeni bir akvaryum almam şu an mümkün değildi. Ben de bu sebepten dolayı fanusun suyunu her gün değiştirerek temiz kalmasında özen gösterdim. Balıklarımı balık başına 1 tane olacak şekilde sabah akşam 2 tane yem verdim. Fakat ne yazık ki sabah gayet canlı görünen bir balığımın öğleden sonra öldüğünü gördüm. Daha sonra ise diğer balığın dipte hareketsiz kaldığını gördüm. Bunun üzerine balığı bir plastik saklama kabına aktarıp içme suyu ile doldurdum saklama kabını. Şu an hala halsiz gibi görünüyor. 2 tane yem attım fakat yemekten çekiniyor gibiydi. Ne yapabilirim?

Bulabildiğiniz geniş bir saklama kabına içme suyu doldurmuşsunuz anladığım kadarıyla, böyle yapmanız iyi olmuş.
Şimdi balığa verdiğiniz yemin ona uygun olması lazım, hangi marka ne çeşit yem?
Normal şartlarda Japonlar dayanıklıdır. Ölen Japon neden öldü, üzerinde mantar vs. var mıydı, kabızlıktan mı öldü? Şimdiki balık hasta mı, mümkünse bir görsel atmanız aydınlatıcı olurdu.
Şimdiki balığa her ihtimale karşı bezelye haşladıktan sonra kabuğunu soyup içini 4 parçaya ayırarak verebilirsiniz. Kalan bezelyeleri buzdolabına koyup yarın verirsiniz (vermeden önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin). Bezelye Japonlara iyi gelir.

Su değişimini fazla abartmayın. Kabınız kaç litre?

Akvaryum kurmayı düşünüyor musunuz?

Hocam siz başta fanusda hata yapmışsınız, ikinciside fanusda olsa su her gün temizlenmez.
Gidip vakum aracı yapıp dipteki pislikleri alırdınız olur biterdi.
Ben öyle durumdaki balığımı çatıya atılan akvaryum ile kurtarmıştım. İç kısma silikon çekip.
Kısaca 5lt şişelere koyun onda balık sizi büyük görmeyeceği için korkmayacaktır ve çok az kaşık tuz atın yani 4/1 kadar çay kaşığının bol değil.
Birde suyuna bakın çok soğuksa yine onlar için sıkıntı bu devirde.

Hocam siz başta fanusda hata yapmışsınız, ikinciside fanusda olsa su her gün temizlenmez.
Gidip vakum aracı yapıp dipteki pislikleri alırdınız olur biterdi.
Ben öyle durumdaki balığımı çatıya atılan akvaryum ile kurtarmıştım. İç kısma silikon çekip.
Kısaca 5LT şişelere koyun onda balık sizi büyük görmeyeceği için korkmayacaktır ve çok az kaşık tuz atın yani 4/1 kadar çay kaşığının bol değil.
Bir de suyuna bakın çok soğuksa yine onlar için sıkıntı bu devirde.

Biraz araştırdıktan sonra çok büyük bir hata yaptığımı fark ettim ben de. Petshopçuların lafına güvenmemek gerekiyormuş.

Biraz araştırdıktan sonra çok büyük bir hata yaptığımı fark ettim ben de. Petshopçuların lafına güvenmemek gerekiyormuş.

Evet bende 2 gün sonra fark ettim 2 balık vardı biri öldü birini kurtarıp sıkılmasın diye eminönünden 2 balık alıp rahatlatmıştım. Sonra Full sistemi artık o zaman durum çok yok diye bakmak isteyen bir aileye verdim fakat ne kadar iyi baktılar bilmiyorum verdikten sonra ses sedada çıkmadı.

Bulabildiğiniz geniş bir saklama kabına içme suyu doldurmuşsunuz anladığım kadarıyla, böyle yapmanız iyi olmuş.
Şimdi balığa verdiğiniz yemin ona uygun olması lazım, hangi marka ne çeşit yem?
Normal şartlarda japonlar dayanıklıdır. Ölen japon neden öldü, üzerinde mantar vs. var mıydı, kabızlıktan mı öldü? Şimdiki balık hasta mı, mümkünse bir görsel atmanız aydınlatıcı olurdu.
Şimdiki balığa her ihtimale karşı bezelye haşladıktan sonra kabuğunu soyup içini 4 parçaya ayırarak verebilirsiniz. Kalan bezelyeleri buzdolabına koyup yarın verirsiniz (vermeden önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin). Bezelye japonlara iyi gelir.

Su değişimini fazla abartmayın. Kabınız kaç litre?

Akvaryum kurmayı düşünüyor musunuz?

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Evde bezelye yoktu fakat 1-2 yerde okuduğum kadarıyla ıspanak da yiyorlarmış sanırım. Ispanak haşlayıp küçük parçalar şeklinde kabın içine attım fakat hiç oralı olmadı. Kameramda sorun olduğu için maalesef fotoğraf atamıyorum ama gözle görülür sıkıntılı bir şey yok diye düşünüyorum.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Evde bezelye yoktu fakat 1-2 yerde okuduğum kadarıyla ıspanak da yiyorlarmış sanırım. Ispanak haşlayıp küçük parçalar şeklinde kabın içine attım fakat hiç oralı olmadı. Kameramda sorun olduğu için maalesef fotoğraf atamıyorum ama gözle görülür sıkıntılı bir şey yok diye düşünüyorum.

Yenmeyen ıspanakları umarım almışsınızdır. Suda çürüyen besinler balıkları olumsuz etkiler. Sağlıklı bir Japon deli gibi yem yer, ortada yem falan bırakmaz. Hatta çok yemekten çatlayarak öldükleri bile olur. Siz en kısa zamanda Akvaryum kurun, eğer Akvaryum almayacaksanız;

1) Min. 25 Litre bir saklama kabı (İki balık için en az 40-50 Litre)
2) 2-3 kilo İnce silis kum
3) Bir adet 400 L/H civarı bir İç Filtre

Bunun dışında ambalajlı kaliteli bir yem alın. Poşetlerde satılan yemler bayat, kalitesiz olabilir.
Hikari, JBL, Tetra, Sera, Ahm gibi markaların ambalajlı ve Japon balığı için özel üretilmiş yemlerinden alın. Petshoplar, Japon balığı için farklı yemler kakalamaya çalışabilir dikkat edin.

Bu yukarıda saydıklarım minimum ihtiyaçlardı. Eğer güzel bir Akvaryum kurmaya bütçeniz el veriyorsa aklınıza takılan her soruya yardımcı olabilirim. 6 Yıl Japon baktım, 6 Yaşında ölünce daha da Japon almadım.
Japonların en sevdiği şey geniş hacim, silis kum ve kaliteli beslenme. Su değişimi de düzenli gerekir. Balıkların boyuna ve yediğine göre su değişimi yapılır.
Kısaca Akvaryum hobisi böyledir ve ben Ortaokul-Lise hayatım boyunca karşıma çıkan birçok bilgiyi Akvaryum sayesinde bildiğimden Biyoloji, Kimya ve Coğrafya derslerini büyük bir kolaylıkla anladım. Güzel bir hobidir ama sorumluluk ve istek de gerektirir.

Saklama kabında kurulan çok güzel Akvaryumlar var ve fiyat açısından cep yakmaz. Ama kabı mümkün olduğunca büyük almaya çalışın. Yaklaşık 75-100 TL civarında bir parayla minimum ihtiyaçları karşılayabilecek bir Akvaryum kurabilirsiniz.

Ben yine de evde yeriniz ve de bütçeniz varsa seyir zevki yüksek bir Akvaryum kurmanızı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı