Japon balığım şiş

CeYIAn

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060 intel i7 12700-H 16 GB RAM
Merhaba. Son 7-8 gündür Japon balığımın karnının şiş olduğunu fark ettim. 2-3 gündür yem vermiyorum ancak düzelmedi. Pullarında bir kabarma da yok. Ama öncesinde birlikte yaşadığı balıklar öldü. (Sebebini bilmiyorum.) Suyundandır diye suyunu değiştirdim. Fayda etmedi. Denenebilecek her şeyi denedim. İnmiyor şişi. Ayrıca dışkısı da uzun ve yapışmış bir biçimde değil. Ne yapmam gerekiyor? Top yutmuş gibi balık. Çok da şiş yani. Doğal mı müdahale etmem lazım mı?

Peki su yüzeyine kadar kendini salıyor mu keseleri patlamış olabilir.

Hocam bunu üzülerek diyorum top yutmuş ise bir çözümü olduğunu sanmıyorum malum çok hassas hayvanlar inşallah değildir. Yani çok anlamıyorum ama belki yumurtlama dönemi falandır ondan şişmiştir.

Top yutmuş demiyor gibi diyor benzetme yapmış.

Merhaba. Son 7-8 gündür Japon balığımın karnının şiş olduğunu fark ettim. 2-3 gündür yem vermiyorum ancak düzelmedi. Pullarında bir kabarma da yok. Ama öncesinde birlikte yaşadığı balıklar öldü. (Sebebini bilmiyorum.) Suyundandır diye suyunu değiştirdim. Fayda etmedi. Denenebilecek her şeyi denedim. İnmiyor şişi. Ayrıca dışkısı da uzun ve yapışmış bir biçimde değil. Ne yapmam gerekiyor? Top yutmuş gibi balık. Çok da şiş yani. Doğal mı müdahale etmem lazım mı?
Hocam epsom tuzu dökün derim. Bağırsaklardaki şişkinliği atıyor, dışkılamayı kolaylaştırıyor diye biliyorum. Belki balığınıza fayda sağlar. Hava kesesi patlamış da olabilir, hiç balığı akvaryuma sert bir şekilde veya yüksekten bıraktınız mı?

Diğer balıklar yüksek ihtimalle dar alanda oldukları için öldüler bende yaşamıştım bunu.
Dar değiller. 50 litrelik akvaryumdalar. Yanlarına dekorundan obsidyen kuvars vb. koydum

Hocam epsom tuzu dökün derim. Bağırsaklardaki şişkinliği atıyor, dışkılamayı kolaylaştırıyor diye biliyorum. Belki balığınıza fayda sağlar. Hava kesesi patlamış da olabilir, hiç balığı akvaryuma sert bir şekilde veya yüksekten bıraktınız mı?
Ne sert ne de yüksekten bıraktım. ama bıraktığım doğrudur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı