MuhammedYakup
Decapat
Öncelikle selamlar. Benim bir hayalim var ve bu hayali gerçekleştirebilmek için yardıma ihtiyacım var. Evet başlıkta yazdığı gibi Japonya'da üniversite okumak ve orada yaşamak. Kafamda şöyle bir plan kurdum fakat işe yarar mı yoksa zaman mı kaybederim emin değilim. Plansa şöyle: Üniversite sınavında Ankara içini kazanmalıyım ve ev masrafı vs. para harcamamalıyım. Üniversitenin ilk senesinde hem çalışıp para biriktirmeli hem de Japonca kursuna gidip Japonca öğrenmeliyim. Bunları yaptıktan sonra araştırmam sonucu Japonya'daki dil yeterlilik sınavına ve üniversite sınavına girip kazanmalıyım. Bu dediklerimi üniversite 2. sınıfa geçtiğimde yapmayı düşünüyorum. Evet planım bu fakat bugün yaptığım araştırma sonucunda jatem adlı bir derneğin yardımcı olduğunu öğrendim. Bir dil okulu ile anlaşmalılar. Bu dernek bize iş bulmamızda, yurt bulmamızda falan yardım ediyor ama tabii ki ücretini ödememiz gerekiyor. Yurt parası sanırım 30.000 yen ve bu tahmini olarak 2.200 TL falan ediyor(6 ay peşin ödenmesi lazımmış fakat yurt değil de kendimiz evde tutabiliyoruz bu konuda serbestiz). Programa katılım hakkı kazandıktan sonra okula 33.000 yen vize ücreti ödüyoruz ve bu 2.500 TL civarı. Vize çıkınca ücretin geri kalanını istiyorlar ve bu 641.000yen ve %8 vergi. Vergisiz 49.000 TL. Bu paranın neden olduğunu hala tam anlamıyla anlamış değilim. Uçak bileti zaten bizden. Bir derneğin yardımcı olması fikri güzeldi ama bu 49.000TL beni bayağı üzdü. Diyelim ki bu dernekle değil kendim gidiyorum üstte planladığım şekilde. Okuduğum 1 sene boşa mı gider? Japonya'ya gittiğimi varsayalım dil okulunu okuduktan sonra direkt üniversiteye girebiliyor muyum? (Sanmıyorum sınava girmem gerek büyük ihtimalle) Dil okulunu okurken hem part-time çalışıp hem de üniversite sınavına hazırlansam yanlış mı yaparım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Son düzenleyen: Moderatör: