Japonya'dan iPhone 14 Pro Max almak mantıklı mı?

ilaykckcf

Zeptopat
Daha fazla  
Yurt dışından telefon alan sevgili arkadaşlar;
Japonya'dan mı iPhone almak mantıklı yoksa Almanya'dan mı? Birkaç yazıda Japonya'daki IPhone'ların daha farklı olduğunu ve yedek parçalarının Türkiye'de olmadığı için garanti kapsamı dışında olduğunu okudum ama bunlar bayağı eski yazılardı. Eğer bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

128 GB alacağını var sayarak 4 Bin TL daha ucuza almak için niye bu kadar uğraşıyorsun ki?

ABD'den aldığım iphone 7 plus telefonumun bataryasını orijinal teknik serviste değiştirmek istedim (garanti dışı ve ücret ile). Fakat seri numarası sebebiyle sadece ABD üzerinde varmış o parça. Yani bazı model numaraları ile türkiyede teknik servisten bile hizmet alamıyorsun. Alırken onu iyice bir araştır, teknik servislere danış.

Hocam alırsanız 20.00 TL imiş kaydı ücreti var,size önerim Amerika veya Dubai den almak.

Elektronik cihazlar üretilirken o cihazların kullanılacağı ülkeler veya kıtalar göz önünde bulundurulur. İllâki alacağım diyorsan, daha az risk alma adına Avrupa ülkelerini tercih edebilirsin.

İmei kaydı 20.000 TL oldu diye biliyorum
Evet ama yine de daha uyguna geliyor, hatta almanya fiyatından da uyguna geliyor.

128 GB alacağını var sayarak 4 Bin TL daha ucuza almak için niye bu kadar uğraşıyorsun ki?
256 GB fiyatlarına baktım 20 bin tl fark var arada, almanya da 10 bin tl fark oluyor arada.

Tamam çok teşekkür ederim.

Elektronik cihazlar üretilirken o cihazların kullanılacağı ülkeler veya kıtalar göz önünde bulundurulur. İllâki alacağım diyorsan, daha az risk alma adına Avrupa ülkelerini tercih edebilirsin.
Çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Merhaba, Gürcistan üzerinden aldığım 14 pro max Japonya üretimi çıktı. Herhangi bir sakınca olmadan kullanıyorum yaklaşık 5 aydır. Bildiğim kadarıyla belirli model numaraları Türkiye'de garanti kapsamına giriyormuş. Kontrol ettiğimde A2893(MQ993J/A) modeline Türkiye'de bakamıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…