Japonya'dan PS4 almak

• Konuyu başlatan Roux
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 5.115
Vergilerle birlikte 3122 TL civarı tutuyor. Mantıklı aslında. Şu an 2.el piyasamızda PS4 2000+ TL.
Bu arada %20 olarak hesapladım vergiyi. Eğer %50 olarak alınıyorsa TR'deki fiyatlara neredeyse denk oluyor.
3900TL+ civarında oluyor.

Şu an vergiler %50. Sonradan %20'ye düşecek ama o zamana kadar neler olur bilemiyorum.
Ama ben daha çok fazla vergi olduğunu biliyorum çünkü telefonda bayağı vergi var.
Telefon vergileri: %10 TRT bandrolü, %50 ÖTV, %18 KDV.
Telefonda %18 KDV varsa büyük ihtimal konsolda da vardır ki %20 hesapladıktan sonra üstüne bir de %18 geliyor. Şimdiki vergilerle 3122+561=3683 3683+1841=5524
Bir de kargo sayın yine aynı fiyatlara yakın, garantisi de yok. En mantıklısı 2. el almak.

Son düzenleme:
Şu an vergiler %50. sonradan %20'ye düşecek ama o zamana kadar neler olur bilemiyorum.
Ama ben daha çok fazla vergi olduğunu biliyorum çünkü telefonda bayağı vergi var.
Telefon vergileri: %10 TRT bandrolü, %50 ötv, %18 KDV.
Telefonda %18 KDV varsa büyük ihtimal konsolda da vardır ki %20 hesapladıktan sonra üstüne bir de %18 geliyor.

Harbiden biz onu nasıl unuttuk :D canım ülkem hiç şaşırtmıyor. Yine vuruyor kırbacı.

Bahsettim PS4 PRO.

Hayır indirime girdi 39 bin yen.

Hayır türk lirası daha değerli. 1 TL Kaç Japon Yeni?
Japon ekonomisi türk ekonomisine göre 6 kat daha zengin. Onların 15 Yeni bizde 0.15 kuruşa denk geliyor. Yani 39bin Yen dediğin aslında 390 Yen kaba tabirle. Eğer onlarda bizim yaptığımız gibi paradan sıfır atsalardı böyle olurdu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı