Jarvis benzeri bir asistan nasıl yapılır?

Aeroxs

Hectopat
Daha fazla  
Bu aralar AI'lar arttı o yüzden jarvis benzeri yapay zeka yapmak istiyorum az biraz Python biliyorum fazla Marvel izliyorsun diyebilirsiniz ama yol gösterseniz daha iyi olur.
Şunları istiyorum:
Sadece benden komut alsın.
Kendi cevaplarını bulsun ve üretsin.
Eliktronik, mekanik, yazılım bilgisi olsun.
Siri ve gooogle asistan gibi o tarz işleri yapsın.
Telafuzu düzgün olsun.
GPT gibi aylık ücret olmasın öğrencinin ödeyebileceği tek bir ödeme falan olabilir.
Homekit olsun.
IPhone'daki aramalarımı PC de söylesin.
Jarvis dediğimde beni dinlesin.
Güzel bir arayüzü olsun.
Kendi yazılımını geliştirme yapsın.
Bunların hangileri olur olmaz Python kullanacağım uygun fiyatlı veya bedava olsa güzel olur. Nasıl bir yol izleyeyim? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle az Python bilgin ile yapamazsın. Anlatabilceğimiz bir şey de değil. Bir noktada takılırsın o zaman anlatır ama tüm sistemi sıfırdan anlatmak ve az bilen bir kişiye anlatmak fazlasıyla zor. Bir çok sorunda çıkacak bu sorunları uzaktan bakarak çözemeyiz.
Bahsettiğin özelliklerden hangisi mümkün veya değil onu da söylemiş olayım.

1-Sadece benden komut alsın. -> Uğraştırıcı ama mümkün.
2-Kendi cevaplarını bulsun ve üretsin. -> Mümkün.
3-Elektronik, mekanik, yazılım bilgisi olsun. -> İstediğin tarzta mümkün değil.
4-Siri ve google asistan gibi o tarz işleri yapsın. -> Mümkün.
5-Telafuzu düzgün olsun. -> Mümkün ama yinede hata yapabilir.
6-GPT gibi aylık ücret olmasın öğrencinin ödeyebileceği tek bir ödeme falan olabilir. -> Entegrasyon için gerekli özellikleri ücretli değilse mümkün.
7-Homekit olsun. -> Mümkün ama görsel kalitesi düşük olabilir. Sonuçta 3D yazıcı ile yapılacak.
8-IPhone'daki aramalarımı PC de söylesin. -> Iphone için bilmiyorum ama Android için zahmetli olsa da mümkün.
9-Jarvis dediğimde beni dinlesin. -> Mümkün.
10-Güzel bir arayüzü olsun. -> Sana bağlı.
11-Kendi yazılımını geliştirme yapsın. -> Kesinlikle mümkün değil.

@Nizel G'in sözüne katılıyorum çok Marvel izliyorsun.

Son düzenleme:
Nasıl yaparsın bilsem de uğraşmana değmeyeceğinden eminim. Bu yüzden senden de aldığım izin ile diyorum ki:

Çok fazla Marvel izliyorsun.

Sen yapma bâri hayalerimi 2. defa yıkıp geçtin

Apple Homekit'i kast ettim.

Emredersiniz. Ancak bu topa girme niyetim yok. Direkt chat GPT'ye sorabilirsin.

GPT adam aklıllı anlatmıyor yanlış anladıysan kusura bakma “anlatır mısın?” ve burası forum teknoloji severlerin bir birine yardım etmesi için var.

GPT adam aklıllı anlatmıyor yanlış anladıysan kusura bakma “anlatır mısın?” ve burası forum teknoloji severlerin bir birine yardım etmesi için var.
Yüzeysel olarak anlatacağım bundan sonrası sende olacak araştırma yaparak öğrenmen gerekiyor yoksa bunu yapamazsın.

Numarasına göre açıklayacağım.
1- Bunun için sinyal işlemeyi bilmen gerekiyor. Bu seni aşacağı için pas geçiyorum.
2- Söylediğin cümleyi Chat GPT'ye yazar ve GPT'ın cevabını alırsın.
3- Yine GPT üzerinden yapabilirsin ama vereceği cevaplar işe yaramaz olacak.
4- Kelime bazlı tanımlama yaparsın. Mesela "Saat kaç?" diye sorduğunda internet üzerinden veya işletim sistemi olan geliştirme kartının( Raspberry pi gibi) veriyi çeker.
5- Güzel bir tane yazıyı seslendiren bir Python kütüphanesi veya başka bir dilin kütüphanesi varsa onu kullanırsın. Farklı yöntemlerde var onlar biraz daha amatör işi olur.
7- Hazır bir homekit kullanamazsın muhtemelen. Kendinkini yapacaksın. Bunun için en iyi seçim Raspberry pi geliştirme kartı kullanmak olur. (Gömülü mikrofon olmazsa mikrofon takman gerekir)
8- Iphone için nasıl yapılır bilmiyorum.
9- Kelime bazlı tanımlama kullanırsın.
10- Python'da PyQt5 veya tkinter ile arayüz yapabilirsin.

Raspberry pi'de hoparlör olmaz bu yüzden hoparlör de bağlaman gerekiyor. Ayrıca sesle ona soru soracağın için duyduğu bir sesi dosya olarak kaydedip onu yazıya dökecek bir kütüphanede bulman lazım.

Anahtar kelimeleri verdim gerisi sende. Daha fazla yardımcı olamam.

Son düzenleme:
Hocam tek başına bu kadar şeyi yaptı, kodlarını bir şekilde halletti datayı da bir şekilde preprocessledi diyelim en son aşamada modeli eğitirken binlerce ekran kartı gerekecek onları nereden karşılayacak? Bilginiz yoksa bir konu hakkında konuşmayın lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…