Jarvis benzeri bir asistan nasıl yapılır?

Hocam tek başına bu kadar şeyi yaptı, kodlarını bir şekilde halletti datayı da bir şekilde preprocessledi diyelim en son aşamada modeli eğitirken binlerce ekran kartı gerekecek onları nereden karşılayacak? Bilginiz yoksa bir konu hakkında konuşmayın lütfen.
Model eğitmeye gerek yok. Hazır eğitilmiş bir model kullanacak. Chat GPT'yi ondan dedim.

Python kullanacağım diyor arkadaş bütün Google'nin yapamadığı işi kendi başına yapmayı planlıyor bu mümkün değil.
Python kullanacak. Herhangi program yazmadan dediklerimi yapamaz. Yazdığım fikirleri bir kez daha okuyun hocam. Dediğim şeyler süper akıllı AI değil. Klasik işlemleri kelime bazlı tanımlayacaksın. Bunu yapma sebebimiz Chat GPT güncel bir AI değil. Hava durumunu vs sorduğunda cevap veremez. Ona göre şuradan şu veriyi al, bu veriyi yazıyı sese çeviren bir kütüphaneye/algoritmaya gönder hoparlör üzerinden söyleyecek. Bunun için veri eğitmeye yapmaya gerek yok. İllah bazı özel şeyler istiyorsa Chat GPT'yi eğitir oraya söylediği şeyi yazan bir kod ile yazar ve cevabı alır aynı mantıkla sese çevirip duyar. İnternete bağlanabilir bir sistem kurmalı. Basit düşünün.

GPT4All kullanılabilir, ama localdocs ile KS'nin isteklerinin tırnağı yapılamaz ve modeller de ev bilgisayarlarında kağnı hızında çalışır. Olur da kendi modelimi eğiteyim derse veri toplamaya ömrü yetmeyecektir, eğitimini boşverdim.

Zaten kısıtlı bütçede. Deneysel bir heves atmak için bile verilen emek sanırım KS'yi vazgeçirecek.

Yine de zorlamak istersen GPT4All'a bakabilirsin. Açık kaynak kodlu Python tabanlı LLM çalıştırma arayüzü gibi bir şey.

Model eğitmeye gerek yok. Hazır eğitilmiş bir model kullanacak. Chat GPT'yi ondan dedim.

Her kullanımımda 65 cent çekiyor uzun süreli kullanamam başka AI lazım ekran kartım (3050 Ti laptop)

GPT4all kullanılabilir, ama localdocs ile Ks'nin isteklerinin tırnağı yapılamaz ve modeller de ev bilgisayarlarında kağnı hızında çalışır. Olur da kendi modelimi eğiteyim derse veri toplamaya ömrü yetmeyecektir, eğitimini boş verdim.

Zaten kısıtlı bütçede. Deneysel bir heves atmak için bile verilen emek sanırım Ks'yi vazgeçirecek.

Yine de zorlamak istersen GPT4All'a bakabilirsin. Açık kaynak kodlu Python tabanlı llm çalıştırma arayüzü gibi bir şey.

Neden sıfırdan veri tabanı toplama işine girdiniz herkese açık kaynaklı hazır veritabanını modifiye etsem olmuyor mu? GPT pahalı.

Python kullanacağım diyor arkadaş bütün Google'nin yapamadığı işi kendi başına yapmayı planlıyor bu mümkün değil.

Sıfırdan veri toplamayacağım Google zaten yapıyor ama halka Google asistan+Bard = benim yapmak istediğim şey ama bunu boş amaçlar için neden halka sunsunlar.

Son düzenleme:
Her kullanımımda 65 cent çekiyor uzun süreli kullanamam başka AI lazım ekran kartım (3050 Ti laptop)

Neden sıfırdan veri tabanı toplama işine girdiniz herkese açık kaynaklı hazır veritabanını modifiye etsem olmuyor mu? GPT pahalı.

Sıfırdan veri toplamayacağım Google zaten yapıyor ama halka Google asistan+Bard = benim yapmak istediğim şey ama bunu boş amaçlar için neden halka sunsunlar.

65 cent çekmiyor, bu siteden bakabilirsin(Pricing). Mesela GPT 3.5 1cent çekiyor her kullanımda sonra API olarak kullanmayı bilmen gerekiyor Arduino ile onu yapabilirsin mesela API ile çıktı alırsın çıktıyı da bir programla seslendirsin Arduino üzerinden.

65 cent çekmiyor, bu siteden bakabilirsin(Pricing). Mesela GPT 3.5 1cent çekiyor her kullanımda sonra API olarak kullanmayı bilmen gerekiyor Arduino ile onu yapabilirsin mesela API ile çıktı alırsın çıktıyı da bir programla seslendirsin Arduino üzerinden.

10 defa günde kullansam çok pahalı oluyor.

Google speech recognition kütüphanesini kullanarak sesi yazıya çevirebilirsin. Sadece senin sesine tepki vermesi kısmını nasıl yaparsın bilmiyorum. Sesi yazıya çevirdikten sonra GPT veya başka bir AI'ın apisinden sorgularını çalıştırır, çıktıyı da herhangi bi text to speech kütüphanesiyle sese dönüştürürsün.

Komutlar içinde şöyle bir şey yapılabilir. Komut scripti/sınıfı yazarsın. Eğer sorgun komut kütüphanesindeki bir şeyle eşleşiyorsa çalıştırır, eşleşmiyorsa yapay zekaya yönlendirirsin. Yada API'dan aldığın yapay zekayı eğitmeyi deneyebilirsin ama OpenAI ne kadar destekliyor özel eğitme sistemini, ne kadar kendi komutlarını gerçekleştirebilirsin bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı