Jason Schreier "GTA VI 2026'ya ertelenecek" gibi ortaya atılan iddialarını yalanladı

Ömer Ercan

Picopat
Katılım
8 Aralık 2023
Mesajlar
165
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaşlar.

Biliyorsunuz geçen haftalarda GTA VI'nın 2026 yılına ertelenebileceği hakkında iddialar ortaya atılmıştı kotaku ve birçok haber basını tarafından.
Açıkçası bana pek mantıklı gelmedi çünkü 2023 yılında duyurulan bir oyunun 3 sene sonra çıkması biraz geç bir süre. Bana kalırsa yine geç çıkacak.
Ama ertelenme olayını hissettirmezler bize. Çünkü oyunun çıkış tarihi 2025 olarak belirlenmişti. 2025 Mali yılı içerisinde 8 milyar dolardan fazla kar.
Bekleyen firma için tahminlerimiz mart-nisan gibi oyunun çıkmasıydı ve bence rocsktar Games böyle düşünüyordu fakat yetiştiremezler ise oyun ekim-Kasım-aralık
Aylarında çıksa nereden baksan 5-6 aydan fazla daha süre ellerine geçer ve oyuncular için belirledikleri çıkış tarihinden caymamış olurlar. Tabii yine oyunu olabildiğince 2025'in ilk aylarına denk getirmeye çalışacaklar ama bu gidişle sonlara doğru çıkacak. Evet ertelenmesi iyi olabilir çünkü bu tarz AAA oyunlar genelde hep erteleniyor daha önce Rockstar bunu yaptı fakat bana 2023 Aralık ayında duyurulan bir oyunun 2025 Aralık ayında çıkması normal geliyor. Çünkü Rockstar oyunları her ne kadar.
Ertelense de duyurulduktan en az 2 sene sonra çıkıyor.

Jason Schreier ise ertelenmesinin mümkün olmadığını söyledi oda zaten güvenebileceğimiz nadir insanlardan birisi.
 
Aynı yemeği ısıtıp ısıtıp yemeyi seviyor millet, bence GTA 6 beklentileri karşılayamayacak.

Bana kalırsa yanlış beklentisi olan insanlarınkini karşılamaz. Oyundan doğru beklentiyi bekleyen insanlar mesela ben açıkçası ilk tanıtım fragmanından bir şey beklemek doğru değil ama bana kalırsa karşıladı.
 
Ben de iddia atıyorum ortaya; GTA VI iptal olacak ve Rockstar kapanacak. Bence gayet inandırıcı.

Ya bırakın şöyle şeyleri. 2026'ya ertelenmesi çok muhtemel bir de. Hangi büyük oyun ilk verilen tarihte çıkıyor ki? Ayrıca daha gameplay fragmanı yokken bu hype çok anlamsız. GTA serisi umrumda değil. Hiç benlik olmadı. Ne adam gibi hikayeleri, ne de 5. oyun dışında adam gibi oynanışları var. 5'e yine tamamım da eski GTA oyunları hiç benlik değil. Şehirde kaos çıkaracağım, gangster olacağım havası değil de RDR2 gibi daha ciddi ve mantıklı hikayeleri ve dünyaları seviyorum ben. GTA VI yine benlik olmayacak kesin. Cyberpunk havasını bu kadar sevip gangster temasına bu kadar uzak olmam da tuhaf gerçi. Ha adam gibi gameplay gösterilirse heyecanlanırım belki. Ama ortada gameplay yokken hypeın gerçekten hiçbir anlamı yok.
 
Ben de iddia atıyorum ortaya; GTA VI iptal olacak ve Rockstar kapanacak. Bence gayet inandırıcı.

Ya bırakın şöyle şeyleri. 2026'ya ertelenmesi çok muhtemel bir de. Hangi büyük oyun ilk verilen tarihte çıkıyor ki? Ayrıca daha gameplay fragmanı yokken bu hype çok anlamsız. GTA serisi umurumda değil. Hiç benlik olmadı. Ne adam gibi hikayeleri, ne de 5. oyun dışında adam gibi oynanışları var. 5'e yine tamamım da eski GTA oyunları hiç benlik değil. Şehirde kaos çıkaracağım, gangster olacağım havası değil de RDR2 gibi daha ciddi ve mantıklı hikayeleri ve dünyaları seviyorum ben. GTA VI yine benlik olmayacak kesin. Cyberpunk havasını bu kadar sevip gangster temasına bu kadar uzak olmam da tuhaf gerçi. Ha adam gibi gameplay gösterilirse heyecanlanırım belki. Ama ortada gameplay yokken hypeın gerçekten hiçbir anlamı yok.

Dostum sana katılıyorum GTA serisinin en oynanabilir olanı kesinlikle GTA V oynanış olarak çok iyi. GTA serisini beğenmeyebilirsin hiçbir sıkıntı yok. Ben tamamen popülerliğinden ötürü böyle bir bilgi verdim. Açıkçası hiçbir GTA oyunu iyi bir hikayeye sahip değil. Daha doğrusu GTA serisi iyi hikaye, gerçekçi grafikler ve gerçekçi fiziklerden oluşmaya çalışan bir yapım değil. Bu sebeplerden dolayı oyunu tercih eden kişi sayısı çok azdır. Tamamen eğlenceli ve online bir yapım. Beklentileri doğru tuttuğumuzda çıkacak ürün memnun edecektir. Tabii ki RDR2 gibi daha gerçekçi ağır hikayeleri sevebilirsin ama bu özellikleri GTA serisinde ararsan tabii ki memnun ayrılmazsın.
 
@Ömer Ercan ya GTA 4 benim için "Gerçekçi olayım derken uğraştırıcı olmak" kategorisine tam uyan bir oyun. RDR2 de öyle ama ondan zevk aldım. Ayrıca kimse kusura bakmasın da GTA 3 ve Vice City rezalet oyunlar. GTA 3 zaten araba sürme simülatör, Vice City ise rezil bir oynanış, hikaye ve görev dizaynına sahip. Twitter'da "Bu görevi sadece oldlar bilir." diyip GTA Vice City helikopter görevi fotoğrafı koyan 30 yaşındaki Türkolar dışında kimsenin umrunda değil Vice City. Ama o atmosferi iyi veriyor yalan söylemeyeyim. Remakelerden de umutluydum ama Rockstar her işte yaptığı gibi o işi de batırdı da neyse ayrı mesele bu. San Andreas ise ayılıp bayılmam ama en azından iyi bir oyun. PS2'de çok daha sevdiğim oyunlar olsa da PS2'nin sınırlarını zorlayan bir oyun diyebilirim SA için. Fena olmayan ve keyifli bir açık dünyası var. Hikayesi klişe ama ortalama seviyede en azından diğerleri gibi kötü değil.

Ayrıca GTA multiplayer yapıya çok daha uygun bir seri dediğiniz gibi. Zaten GTA 6 da eminim multiplayer odaklı olacaktır. RDR2 gibi klişe ama çok iyi işlenmiş bir hikaye ve oynanış anlamda kötü (Sarı çizgi takip et.) ama sunum olarak çok iyi görevler hiç beklemiyorum. Emin olun Rockstar, GTA Online'dan kazandığı parayı görünce GTA 6'yı multiplayer odaklı yapmayı düşünüyordur. Fragmanlarda gösterilen sosyal medya vs. de bunu kanıtlar nitelikte.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı