Java bilen aç kalır mı?

Kalır, sadece işini iyi yapana değil fiziksel görünüşe, yaşa da çok önem veriliyor. Keşke sadece işini nasıl yaptığı önemli olsaydı. Belli bir yaştan sonra iş bulmak bir hayli zor.
O konu başka. Şirketler personelin yaş ortalamasını her zaman genç tutmaya çalışır. Bunun bir amacı da o kişiye erkenden sahip olup en baştan yetiştirmektir. 25 yaşında işe aldığın bir adamla 40 yaşında işe aldığın bir adam aynı kapasitede olmaz. 25 yaşındaki adam sana daha çok hizmet edecektir. 15 yıl sonra ben emekli oluyorum demeyecektir. Daha birçok açı var. Büyük şirketler bu sebeple 30 yaş için sınır koyar genelde.

Kimsenin fiziksel özelliklerini küçümsemiyorum ama 1.55 adam da ben polis olacağım demesin yani. Her mesleğin gereklilikleri vardır. Müşterilerle iletişime geçecek bir kişi için elde dahi yara izi istemiyorlar mesela. Bunların hepsi büyük şirketler için prestijdir.

Mahalle lokantası bunları önemsemez ama dünyaya çalışan şirketler önemser. Yapacak bir şey yok.

Dünyanın neresine gidersen git bu böyledir. Çok değiştiğini göremezsin.
 
Son düzenleme:
Hocam çok geniş bir soru sordunuz, Yazılım çok geniş bir alan. Yönelmek istediğiniz alana göre bilmeniz gereken diller farklılaşır. Bana göre tek dil bilmek yetmiyor fakat JAVA topluluk olarak çok geniş. Yazılım dillerine şu dili öğren aç kalmazsın diyenlere inanma. Linkedin'den aç en çok istenilen dillere bak.
 
Java'yı Türkiye'deki büyük şirketlerin yüksek kesimi kullanıyor. Finansbank, Turkcell ve daha bir sürü var. Sadece pure java ile olacak bişey değil. Frameworklerden en çok kullanılanlarıda öğrenmen lazım. Java spring öğrenirsen büyük bir artı olur.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı