Java bilen biri nerede çalışabilir?

grant

Decapat
Katılım
23 Nisan 2022
Mesajlar
733
Çözümler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rx 550 4GB | i3 10100f | 8GB DDR4 3200Mhz ram | MSI H510M-A PRO
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Vatandaş
TR'de Java bilen biri nasıl kurumsal nerede çalışabilir? Genel olarak nerelerde çalışıyor bu Java geliştiricileri?
 
Hocam sadece Java ile bulmanız zor ve ayrıca şirketler Java değil de daha çok C++ ve C#'a ihtiyaç duyuyor. Jaav ile yapılacak pek de profesyonel işlem yok.
 
Banka, Telekomunikasyon , havayolu sirketleri gibi enterprise is yapan her yerde.

Artik tercih edilmiyor diyenler de salliyor tabi. Henuz JDK 11'e upgrade bile edememislerdir., daha 20 sene java kullanmak zorundalar.
 
Kurumsal firmalarda çok sayıda ürün, proje olur, yazılım şirketleri genel olarak x dilini istiyor diye genelleme yapmak çok yanlış, bir projede java, başka projede c#, başka projede x dilini tercih edebilir.

Hali hazırda pek çok legacy sistem (değiştirilmesi maliyetli çok büyük sistemler, mesela banka sistemleri, operatör alt yapıları, domainden bağımsız olarak büyük firmaların backendleri) java (8 ve öncesi) ile yapılmış olup halen çalışmaya ve geliştirilmeye devam edilmektedir. Buna ilaveten pek çok yeni projede de (hem bu kurumsal firmaların, hem startupların projeleri) halen java (8 ve sonrası) tercih edilmektedir.

Linkedin gibi yerlerde java developer ilanlarını kurcalarsanız firma profilleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz demek isterdim ama küçüklü büyüklü, her sektördeki pek çok firmada java kullanılıyor. Şu firmalar javacıdır, gerisi c sharpçıdır, pythoncudur vb. şeklinde tümevaramayız.

Gözüme çarpan, firmasının ismini bildiğim ilanlar şunlar (java back end developer ilanları olduğu için genellikle min x yıl deneyimli senior ilanları bunlar):

turkcell, turk telekom gibi telekomünikasyon firmaları (bildiğiniz operatörler dışında kron, argela, turk.net, telenity, kartaca vb. bu operatörlerin iş ortakları ya da yan firmaları)

garanti, türk ekonomi bankası, yapı kredi, ing gibi bankalar (bankalarla iş yapan softtech, definex vb. finans firmaları ya da agesa, türkiye sigorta tarzı emeklilik/sigorta firmaları da finansa giriyor tabi)

bunlara ilave olarak thy, migros, etstur, n11, mercedes gibi bilindik (asıl işi yazılım olmayan) büyük şirketler,

siemens, aselsan, havelsan, huawei gibi gene bilindik ama "bunlar neden java developer arıyor ki???" diye şaşıracağınız teknoloji şirketleri,

atlassian, etiya, obss, litum gibi asıl işi yazılım olan şirketler
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı