Java Butona Tıklandığında Yeni Belge Açma

Sayfamda bu tür sorulara ulaşabilirsiniz.
Sayfam daha çok algoritma ama bana ulaşırsanız yardımcı olurum.
İyi çalışmalar.
ardamavi.com

Bir sorunla karşı karşıyayım. Sizinle paylaşmak istiyorum. İlk resimde gördüğünüz jFrame'deki Mevkiler kısmına veritabanından veri eklemek istiyorum. Gerekli kodları yazdığımda 2. resimdeki gibi çok saçma bir şey oluyor. Bunun nedeni nedir? Her textbox'ın üstüne yeni bir textbox eklenmiş gibi görünüyor.
Veri tabanına ekleme işlemini yaptığım kodları devre dışı bırakınca her şey normale dönüyor.

Dosya Ekleri

• 2016-05-02_22-11-19.png
    2016-05-02_22-11-19.png
    9,2 KB · Görüntüleme: 203
  • 2016-05-02_22-13-56.png
    2016-05-02_22-13-56.png
    9,4 KB · Görüntüleme: 208
Bir sorunla karşı karşıyayım. Sizinle paylaşmak istiyorum. İlk resimde gördüğünüz jFrame'deki Mevkiler kısmına veritabanından veri eklemek istiyorum. Gerekli kodları yazdığımda 2. resimdeki gibi çok saçma bir şey oluyor. Bunun nedeni nedir? Her textbox'ın üstüne yeni bir textbox eklenmiş gibi görünüyor.
Veri tabanına ekleme işlemini yaptığım kodları devre dışı bırakınca her şey normale dönüyor.

Veri tabanına ilgim yoktu o nedenle Java dilini bıraktım.
Yani bu konuda yardımcı olamayacağım.

Sayfamdaki gibi algoritma üzerine çalışıyorum.
Bir sorunuz olursa sayfamdan bana ulaşabilirsiniz : ardamavi.com

Veri tabanına ilgim yoktu o nedenle Java dilini bıraktım.
Yani bu konuda yardımcı olamayacağım.

Sayfamdaki gibi algoritma üzerine çalışıyorum.
Bir sorunuz olursa sayfamdan bana ulaşabilirsiniz : ardamavi.com

Tekrar merhaba. Sorunu çözeli çok oldu ama burada da paylaşayım dedim.
İki kere
Kod:
initComponents();
initComponents();

yazılmış koda. O yüzden sapıtıyormuş nesneler :) Nasıl 2 tane eklenmiş anlamadım çünkü initComponents(); otomatik eklenen bir kod.

Butona tıklandığında yeni bir java dosyası açmayı da öğrendim. Bunu da paylaşayım sizlerle.

Butonun ActionPerformed özelliğine

Kod:
new javadosyasininadi().setVisible(true);

kodunu eklerseniz. Butona tıkladığınızda ilgili java dosyasını açacaktır. Ancak dikkat etmeniz gereken bir yer var. Java dosyasının adını sonuna .java eklemeden yazmanız gerekiyor. Yani dosyanızın adı calisanekle.java ise kodunuz aşağıdaki gibi olmalıdır.

Kod:
new calisanekle().setVisible(true);

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı