Java Eclipse ve Jdk ile neler yapılabilir?

Object oriented tarzı programlama , yazılımlar genel olarak pek çok şey yapabilirsin ama bu demek olmuyor pek çok şey yapılıyor illa ki java da yapıcam diye ..
 
Dostum ben daha çok C# üzerine çalışıyorum ancak JAVA hakkında konuşacak olursak, bir kere platform bağımsız bir dil. (Gerçi şuan Xamarin gibi şeylerle C# da öyle olmaya başladı.) O bakımdan tabletten telefona, hatta gömülü sistemlere kadar uygulamalar geliştirmen mümkün. Mesele platform değilse, yapabileceklerim neler diyorsan, OOP olması sebebiyle yapabileceğin şeylerin pek bir sınırı yok diyebilirim. "Nerede sınır var?" diyorsan, donanımları fazlaca kontrol edecek programlar yazılması pek iyi olmaz JAVA, C#, VB gibi dillerde. Yüksek seviye olmalarından kaynaklı bu sınır. Elbette yapılabilir, ancak performans açısından pek iyi olmuyorlar. (Not: Eğer çok da lazımsa, programın o kısımlarını C++'da falan hallet.) Onun dışında istediğin her şeyi yapmakta özgürsün. Bir çok oyun motoru kullanarak oyun da geliştirebilirsin. Mesela Unity (Boo, C# ve Java) ya da Alice3 (Java) gibi oyun motorları kullanabilirsin. Robotik programlama (genelde C# kullanılır) dahi yapabilirsin. Tamamen keyfine kalmış. :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı