Java mı C# mı?

• Konuyu başlatan AuEnx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 16.460

AuEnx

Kilopat
Daha fazla  
Bu iki programlama dilinden bir tanesine başlamayı düşünüyorum fakat araştırmalarım ve Technopat'ta bu konu hakkında açılan başlıklar altında okuduğum cevaplardan dolayı bir türlü hangisine başlamam gerektiğine karar veremedim.

Öncelikle en baştan şunları belirtmek istiyorum, önereceğiniz zaman kolaylık sağlayabilir diye. Bilgisayar programcılığı öğrencisiyim, son senemdeyim ve bilgisayar mühendisliğine geçmeyi düşünüyorum. Kendimi bu alanda geliştirmek, bu alanda iş sağlayabilmek (yurt dışı özellikle hedefim) ve en önemlisi bu dil sayesinde kendime bir gelir yaratmak istiyorum. Araştırmalarımdan dolayı Java ilgimi çekti ve aklıma bayağı bir takıldı. Bundan 1 hafta önce de zaten Engin Demirog hocamız kodlama.io'da 1 aylık Java + React kurs kampı düzenleyeceğini açıkladı ve o kurs kampına katılmayı düşünüyorum. Araştırmalarımda Java'nın dünya çapında özellikle en çok kullanılan 2. programlama diliymiş ve rahatlıkla bu dil ile de bir gelir yaratabileceğim yazıyordu.

Kendime ilk hedef olarak mobil uygulama geliştirmeyi seçtim. Mobil uygulamayı geliştirmeyi öğrendikten sonra oyun geliştirmeyi ve ardından web ile ilgili bir alan olabilir fakat dediğim gibi şu anlık aklımda iki hedef var. Birincisi mobil uygulama geliştirme, ikincisi ise oyun geliştirme. Hangi dil de bunları daha iyi öğrenebilirim ve kendimi iyi geliştirebilirim? Önereceğiniz dil ile de ilgili daha iyi nasıl ilerleyeceğimi ve kurs önerirseniz çok minnettar olurum. Son olarak BTK Akademi'ye de üyeyim. Önerilerinizi ve tavsiyelerinizi şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum ve teşekkür ederim.

Yurt disi hedefin varsa dusunmeden Java. Hatta Kotlin.
Zaten Java ve C# syntaxi cok benzer, oyun programlama yapacagin zaman zorlanmazsin.

Ayni anda hem Java ile backend yapayim; hem de C# ile Unity programlayayim diye bir sey yok yalniz. Bu iki alanda da kariyerini esit seviyede ilerletemezsin. Birinden birine karar vermen gerekiyor. Side project olarak digerini yapmanda bir engel yok.

Turkiye'de is bulmak icin C# daha iyi. Ayrica C# bence Java'dan daha da iyi bir dil, Microsoft tekelini yok sayarsan.

Oyun için C#.
Uygulama yapmak istiyorsanız Java.
Unity ile gideceksem evet, C# seçilebilir. C# bu yüzden Java'dan bir adım önde fakat Java ile de oyun yapılabiliyor diye okudum. Java seçersem oyun yine geliştirebilirim ama Unity ile yapamam. Uygulama da yapmak istiyorum bu yüzden aklım Java'ya kayıyor. Çok kararsızım bu konuda.
Mobil üzerinde Kotlin veya Java, masaüstünde C#

C# kısmında ilgimi tek çeken açıkçası Unity. Web Uygulamaları (Asp.NET)'te ilgi çekici geliyor.

Sizce neden Java'yı seçmeliyim hocam sizin de yorumunuzu alabilir miyim
Mobil aygıtlar için Java, masaüstü aygıtlar için C#.
Mobil için Java, masaüstü için C#'yi kullanabilirsiniz hocam.

Java'nın alanları her yönden şu an açıkçası bana daha çok ilgi çekici geliyor. C# kısmından ise Unity bayağı bir ilgimi çekiyor. Bilemedim cidden. Galiba Java'yı seçiceğim.
Yurt disi hedefin varsa dusunmeden Java. Hatta Kotlin.
Zaten Java ve C# syntaxi cok benzer, oyun programlama yapacagin zaman zorlanmazsin.

Ayni anda hem Java ile backend yapayim; hem de C# ile Unity programlayayim diye bir sey yok yalniz. Bu iki alanda da kariyerini esit seviyede ilerletemezsin. Birinden birine karar vermen gerekiyor. Side project olarak digerini yapmanda bir engel yok.

Turkiye'de is bulmak icin C# daha iyi. Ayrica C# bence Java'dan daha da iyi bir dil, Microsoft tekelini yok sayarsan.

Yurt dışı hedefim kesinlikle var, bu yüzden Java'ya biraz daha yatkınım çünkü yurt dışında Java en çok kullanılan ikinci dil. Java ve C# Syntax'i dediğiniz gibi çok benzer, birini bilmek diğerine başlayacağın zaman fazla zorlamaz. Java kullanacaksam mesela Java üzerinden geliştireceğim oyunu zaten Unity'de yapamam.

Galiba Java'yı seçeceğim, bilemiyorum çok kararsızım. Java'nın İş imkanı daha çok her türlü geliri var özellikle yurt dışında ise deli gibi kullanılıyor fakat ülkemizde yeri nedir ve iş durumu nasıl Java'nın bunu bilmiyorum bu yüzden bir tedirginim.

"Microsoft ne kadar da süper bi' şey!" diyorsan C#, demiyorsan Java :)

Microsoft süper bir şey ama Java'da öyle gözüküyor bu yüzden bir türlü karar veremiyorum 😄

Son düzenleme:
Netframework ve csc.exe zaten her Windows ile birlikte kurulu geliyor. Basit bile olsa editör'de öyle. Bir tek bir kitap'a ihtiyacın var. Kitap yerine MSDN den de (Microsoft web sayfası) öğrenebilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı