Java mı C mi ?

Ardam2

Hectopat
Katılım
3 Ocak 2015
Mesajlar
306
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Objecttive-c öğrenmiştim bir aralar unuttum sizce ilk önce hangisini öğrenmeliyim? Java mı c mi ikisinide bilmiyorum ama c daha kolay olacağı için onu öğrenmek daha kolay olacağını düşündüm. Sizce ne yapmalıyım hangi kitabı almalıyım öneriniz nedir ? Aralarındaki fark nedir bana tanımlar mısınız ? Örnek hello world uygulamasının kodlarınıda atarsanız karar vereceğim birde hangisi işime daha çok yara. Çok teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şeklinde devam etmeniz sizin yararınıza olacaktır. Daha sonra üzerine diğerlerini ekleyebilirsiniz.
  1. Html
  2. Php
  3. Css
 
Ben Java kodlayan biri olarak Java'yı öneriyorum. :D Buyur:

Dosyanın ismi: MerhabaDunya.java

Kod:
public class MerhabaDunya {

    public static void main(String[] args) {

        System.out.println("Merhaba Dünya!..");
    }
}

Bu bir konsol uygulamasıdır. MerhabaDunya.class'ı konsoldan çalıştırırsan açılır.
 
Amacina bağli. C sistem programlama dili olarak geçer. Hem insana yakindir hem makineye. C ile daha çok hakimiyet kurarsin bilgisayar üzerinde fakat daha zordur javadan. Ayrica C ile perde arkasini daha çok görebilirsin. Java ile küçük çapli programlar yazilabilir. Java ile yazilan programlarin performansi çok düşüktür. C/C++ büyük çapli oyunlar,işletim sistemleri vb. yazilir. Java ile ise telefonlarda gördüğünüz küçük çapli programlar ,minecraft tarzinda teknik açidan zayif oyunlar yazilabilir. Özetlersem java daha kolaydir ve küçük çapli programlar yazilir.
 
Objective C - java - c# - smalltalk .. bunlar, %100 object-oriented dil. Başlangıç için tavsiye edilmez. İlk önce C, sonra C++, object-oriented bir dil seçersen. Kullandığın bütün dillerin terminolojisini anlarsın.
 
Objective C - java - c# - smalltalk .. bunlar, %100 object-oriented dil. Başlangıç için tavsiye edilmez. İlk önce C, sonra C++, object-oriented bir dil seçersen. Kullandığın bütün dillerin terminolojisini anlarsın.

Nesne tabanlı neden önermiyorsunuz?
 
Nesne tabanlı neden önermiyorsunuz?
Şöyle bir örnek vereyim, C#'da iki ayrı stringleri birleştirme için + kullanılır. Bunu herkes bilir. Ancak, C++ bilen kişiler + işaretinin operator overloading uygulaması olduğunu bilirler. Bir diğer bakış acısından bakılırsa Fonksiyon, Döngü bilmeden, Class yazdırıyorsun onun constructor yazdıyorsun. Örnek vericek olursak Mysqlconection classını örnek alalım. Meslek lisesinde ki bütün arkadaşlar bu class'ın objesini kullanılar ama çok azı hatta nadirdir, bu olayın, Mysqlconection classının dinamik pointer objesini olduğunu ve 2 parmetreli contructor çağırdını biliyordur.
 
C mi Java mı karşılaştırması pek yapılması doğru olmaz. C diğer arkadaşların dediği gibi object oriented değildir. C yolunda ilerlemen bence de daha hayırlı olur zira daha çok kapıyı açarsın gel gelelim çok sinir bozucu da bir dildir aynı zamanda. Bunu neden diyorum çünkü hiçbir şekilde yardım etmez neredeyse :D Her işi yapmak zordur, hazır değildir vb. Bu seni yazılımdan aynı şekilde korkutabilir de. C# ise C dil ailesinin geldiği son nokta ve object oriented'dır. Java ile karşılıklı kapışan yazılım dili c# yani. Bu sefer ise tam tersine dünyanın en basit, en hızlı yazılım geliştirme dili oluverir birden bir # ekiyle beraber :) Temel yazılım kurallarını bilen biri, 1 youtube videosu izledikten sonra sürükle-bırak çift tıkla iki üç kod doldur yöntemiyle basit anlamda görsel programları 3-5 dakika da oluşturabilir. Buna biz yazılım demeye pek dilimiz varmasa da insana bir şeyler yaptığı hissini vereceğinden yazılıma teşvik açısından daha büyük geliştirme sağlar diye düşünüyorum. Bana sorarsan Basic seviyede C öğren bundan kastım değişken tipleri, fonksiyonları kullanma, kendi fonksiyonlarını yazma; hemen arkasından C#'a atla nesne yapısını öğrenmeye ve görsel programlarını yazmaya başla. Merak ettikçe veya ihtiyacın oldukça geriye dönüp C bilgilerini pekiştirirsin.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı