Java mı C# mı?

Ne yapmak istiyorsun ?
Android tarafı için java lazım, Masaüstü için C# daha iyi. Java ile de masaüstü geliştirirsin ama pek tercih edilmiyor genelde kurumsal firmalarda veya devlet dairelerinde ki programlarda ben java kullanıldığını gördüm. Sebebi platformdan bağımsız olması sanırım. Ben C++ öğreniyorum örnek vereyim hem işletim sistemine yakın şeyler yapabilmek hemde Unreal Engine ile kendi çapımda oyunlar tasarlamak için.

İkisinde de oyun geliştiriyorum ben ikisi de güzel. Zaten birbirlerine çok benziyor, yabancılık çekmiyorsun.
C# daha son kullanıcıya hitap ediyor sanki. C# Araç bolluğu falan çok.

Arkadaşlar ikisinden birini öğrenmek istiyorum. Java mı C# mı? Modül olarak bol olan hangisi?

Eğer ilk defa kodlamaya başlayacaksanız Java, C# başlangıç için zor gelebilir. Aslında şu daha bol diyemeyiz, ikisinin kullanıldığı platformlarda farklı ama Java daha çok işlev görüyor bence.

Ne yapmak istiyorsun ?
Android tarafı için java lazım, Masaüstü için C# daha iyi. Java ile de masaüstü geliştirirsin ama pek tercih edilmiyor genelde kurumsal firmalarda veya devlet dairelerinde ki programlarda ben java kullanıldığını gördüm. Sebebi platformdan bağımsız olması sanırım. Ben C++ öğreniyorum örnek vereyim hem işletim sistemine yakın şeyler yapabilmek hemde Unreal Engine ile kendi çapımda oyunlar tasarlamak için.
C++ optimize etmezsen eğer C# daha iyi verim verir.

Yeni öğrenen biriyseniz kesinlikle Java. Saf obje yönelimli dil olması size çok şey katacaktır. C# birden fazla paradigmayı içinde barındırmaya çalışan bir dil. Yeni başlayan için oldukça zorlayıcı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı