Java OptiFine dosyası tepkisiz kalıyor

316219

Hectopat
Merhaba,

Bilgisayarımda en güncel Java kurulu, OptiFine dosyası indirdim ve tek tıkla açıp OptiFine kurmak istedim (normalde böyle oluyor, bende de eskiden olurdu.)

Ama basınca, CMD ekranı 1 saniyeliğine gözüküp gidiyor ve hiçbir şey olmuyor.

CMD ekranından Java -jar dosyaismi. Jar yapınca açılıyor evet ama bu olmadan açmanın yolu yok mudur? Normal olarak, direkt üstüne basınca şu ekran gelsin istiyorum:

"E zaten açılıyor komutla, sorun yok." diyordum ama server dosyası açmaya çalıştığım zaman ne üstüne tıklayınca açılıyor ne de CMD komutuyla açılıyor. O yüzden sorunu kökten çözmek istiyorum, 2 Java dosyası da üstüne basınca açılsın istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemim:
i3-7100 3.90GHz X64.
8 GB RAM.
Windows 10.

Dosya Ekleri

• fghhfghfghfhg.png
    fghhfghfghfhg.png
    28,3 KB · Görüntüleme: 115
Son düzenleyen: Moderatör:
CMD ekranından Java -jar dosyaismi. Jar yapınca açılıyor evet ama bu olmadan açmanın yolu yok mudur? Normal olarak, direkt üstüne basınca şu ekran gelsin istiyorum:
Eğer bilgisayarın belli bir uzantıya tıklanınca naskl bir yol izleyeceğini ayarlamak istiyorsanız şöyle bir yol izleyebilirsiniz:

Win + R -> regedit
Regeditten HKEY_CLASSES_ROOT kısmını açın.
HKEY_CLASSES_ROOT kısmını açtıktan sonra soldaki anahtar dizininde .jar isimli dizini bulun.
.jar dizinini açtıktan sonra HKEY_CLASSES_ROOT'ta .jar anahtar dizisinin varsayılan değerini arayıp bulun.
O dizini bulduktan sonra o dizinde shell/open/command dizinlerini bulun.
command dizininin varsayılan anahtarını dediğiniz komutla şu şekilde değiştirin: java -jar %1 ya da "(java.exe'nin dosya konumu)" -jar %1

Bu şekilde .jar uzantılı dosya açıldığında istediğiniz gibi davranacaktır diye düşünüyorum.

Eğer bilgisayarın belli bir uzantıya tıklanınca naskl bir yol izleyeceğini ayarlamak istiyorsanız şöyle bir yol izleyebilirsiniz:

Win + R -> regedit
Regeditten HKEY_CLASSES_ROOT kısmını açın.
HKEY_CLASSES_ROOT kısmını açtıktan sonra soldaki anahtar dizininde .jar isimli dizini bulun.
.jar dizinini açtıktan sonra HKEY_CLASSES_ROOT'ta .jar anahtar dizisinin varsayılan değerini arayıp bulun.
O dizini bulduktan sonra o dizinde shell/open/command dizinlerini bulun.
command dizininin varsayılan anahtarını dediğiniz komutla şu şekilde değiştirin: java -jar %1 ya da "(java.exe'nin dosya konumu)" -jar %1

Bu şekilde .jar uzantılı dosya açıldığında istediğiniz gibi davranacaktır diye düşünüyorum.
.jar'ı buldum ama devamını yapamadım, varsayılan yazıyor orada ama, tıklayınca ekrandaki yer çıkıyor o kadar.

Dosya Ekleri

• fdgdfgdfgdfdfffgdfdgdfdfggfd.png
    fdgdfgdfgdfdfffgdfdgdfdfggfd.png
    18,8 KB · Görüntüleme: 99
Aynen öylr. Çalışmazsa diğerini deneyebilirsiniz. Not: Yazdığınız komudun sonuna %* ekleyebilirsiniz.

java -jar %*
Çok denedim de yine aynı oluyor, sadece optifine değil diğer java dosyaları da aynı: Tıklıyorum, 1 saniyeliğine CMD ekranı açılıyor sonra kapanıyor, bu kadar.

Aynen öylr. Çalışmazsa diğerini deneyebilirsiniz. Not: Yazdığınız komudun sonuna %* ekleyebilirsiniz.

java -jar %*
Hocam buradan "jarfix"i indirdim ve kurdum, sorun anında halloldu. Artık basınca direkt o istediğim ekran geliyor.

Konu kilitlenebilir, size de zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. @Alih001

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı