Java vs Kotlin

Sanırım Android 12 ve üstünden sonraki uygulamalar artık Kotlin'e geçti, en alt sürümü Android 9 galiba tam emin değilim, Java için eğer ayarlarsan her sürümde çalışacak şekilde seçebilirsin.

Tam bilgim yok, sadece meraktan bir göz atayım derken görmüştüm.

Merhaba, Android developer olmak istiyorum. Java ile mi başlamalıyım, yoksa Kotlin ile mi? Fikirleriniz ve tecrübelerinize güveniyorum.
Kotlin ile başla. Android ekibi bile artık kotline yatırım yapıyor.

Üstteki github sayfasını incelerseniz, kotlin tabanlı ilerlediklerini görebilirsiniz.

Hocam Android developer olacaksan React Native'de kullanılıyor. Tek Andorid değil, her platforma build veriyor. Ona da bakın isterseniz.

Merhaba, Android developer olmak istiyorum. Java ile mi başlamalıyım, yoksa Kotlin ile mi? Fikirleriniz ve tecrübelerinize güveniyorum.

Yazılımcı olacaksanız çoğu dile hakim oluyorsunuz eninde sonunda. Kotlin'le başlamanızı öneririm ama Android için.

Kotlin ile başla. Android ekibi bile artık Kotlin'e yatırım yapıyor.

Üstteki GitHub sayfasını incelerseniz, Kotlin tabanlı ilerlediklerini görebilirsiniz.

Peki hiçbir şey bilmeyen biri için de mi Kotlin öneriyorsunuz? ChatGPT iyi bir temel atmak istiyorsan Java ile başlayabilirsin demişti.

Peki hiçbir şey bilmeyen biri için de mi Kotlin öneriyorsunuz? ChatGPT iyi bir temel atmak istiyorsan Java ile başlayabilirsin demişti.

Her dilin kendi syntax yapısı var. Java, Kotlin'den daha kolay değil. Sadece Java ve Kotlin birbirine bazı kısımlarda çok benzer diller. Temel atmak için Kotlin'le de başlayabilirsin çünkü zaten Android developer olarak asıl Kotlin'e ihtiyacın olacak.
Programlama mantığını Java da öğrenip sonradan Kotlin syntax ı öğrenmek bence vakit kaybı. O yüzden direkt Kotlin'le başlamanı öneririm.

Önce İngilizce öğrenmeni tavsiye ederim. İngilizcen varsa eğer aşağıdaki linkten sırasıyla okuyarak ilerle. Kaynak her şey mevcut. Tavsiyem Kotlin. Zamandan tasarruf edersin. Zamanın bolsa Java başla sonra Kotlin ile tazele. Kotlin Java'nın sadeleştirilmiş hali. Daha hızlısı ve Google artık Kotlin üzerinden desteğini devam ettiriyor.

Bu sürede kafanda proje geliştir. O projeyi hayata geçirmek için ihtiyacın olan bilgileri benimse ve adım adım ilerle. Zamanında bu işi başarmış adamların çoğunda böyle kaynak ve bilgi yoktu. Projeyi geliştirme aşamasında öğrendiler. O yüzden günümüzde bilgiye ulaşmak kolay ama akılda tutmak zor. Çünkü zorlanmadan ulaşabiliyorsun ve bu da bilginin fazla tekrarı olmadığı için piuvv kayboluyor. Bu işin sihri azim gerisi nanay. Soruna karşılık başka konulara da değindim ki okuyan ve Android kodlamaya başlayacak varsa önden bazı şeylerin farkına varsın.

Kotlin kodları, Java Byte koduna dönüştürülür de ondan.
Kotlin, Java gibi JVM tabanlı bir dildir. Java'da yapabileceğin birçok şeyi Kotlin ile de yapma imkanın var. İki dil de JVM kontrolünde çalışır.

Kotlin'de gelişmiş, fonksiyon kullanma yöntemi, liste yöntemi var, syntax olarak kısa, getter setter çok belirtmiyorsun falan iyi bir dil.

Kotlin'de bir sürü gelişmiş yöntem var. Bu yöntemler Java'da da olabilirdi ama Java bunları salık bıraktı. Yani evet yapabilirsin, kendin eklersin ama Java'ya direkt eklememişler yani.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı