Java'da ArrayIndexOutOfBoundsException Hatası

Yüksek skor olayını ben hallettim gibi. Fakat sizin dediğiniz kısımla ilgili bir şeyde takıldım. Son boş alana sayı attırdığınızda o sayıyla da işlem yapabilirsiniz. Mesela son boş alana 2 atarsa ve onun sağında da 2 varsa hala bir işlem yapabilirsiniz. Benim kafamda daha spesifik bir bitirme şekli var fakat buradan paylaşmakta biraz tereddüt ediyorum çünkü projeyi henüz vermedim ve en seçici kısım burası olacak. Yani biriyle aynı çıkarsa kopya muamelesi görebilirim. Size burası üzerinden özel mesaj atabilirsem anlatırım isterseniz:)

Haklısınız. Biraz düşündükten sonra şu sonuca vardım. Birleştirme durumunda ekleyebileceğiniz bir sayı kaldıysa 4 yöne birleştirme kontrolü yaparsınız birleşiyorsa oyun devam eder birleşmiyorsa oyun biter. Oyun bittiği için bir sonraki birleştirme kontrolündeki eklenecek kare kalmaması durumu ulaşılamaz (unreachable) kod bloğu haline gelir. Eğer bir kare boş olduğunda kontrol yapmazsanız, oyun bittikten sonra kontrolün yapılması için kullanıcının tekrar bir yöne basması gerekirdi.

Durmadan yeni hatalar geliyor yavaş yavaş:) Şimdide şöyle bir şeyle karşı karşıyayım. Kullanıcıdan aldığım inputu integer olarak aldım. Bu yüzden kullanıcı abcde gibi bir şey girdiğinde program patlıyor. Eğer string yaparsam da 2 girince patlayacak. ASCII değerleri sayesinde yapmak geldi aklıma fakat işin içinden çıkamadım. Bunun daha kolay bir yolu var mıdır?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı