Java'da Proje Açtıktan Sonra Ünlem Çıkması Ve Androide Uygulama Yazma

MehmedEmre

Hectopat
Java'ya başlayacağım inşallah. Kodlabın kitabını aldım. Bir sürü işlem yaptık indirdik ettik. Ancak proje açtıkdan sonra ünlem işareti çıkıyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bir sorum daha olacak. Benim C++'dan biraz bilgim var. Fakat java'nın bir sürü J2SE, J2EE falan var. Anlayacağınız biraz karışık geldi. Ben java'da yazdığım uygulamayı android'e nasıl atacağım? Yaptıktan sonra direk atabilir miyim? Android'e uygulama nasıl yazılır?

Ünlem işareti;

Yardım edebilecek kimse yok mu?

Dosya Ekleri

• 2016-07-15.png
    2016-07-15.png
    31,3 KB · Görüntüleme: 383
Son düzenleme:
Hocam Eclipse'de saf olarak derlediğiniz kodlar Android'de çalışmaz. Çünkü Android de Java ile yazılmasına rağmen arayüz terminale uygun olduğu için ve hali ile Android'de terminal arayüzünü desteklemediğinden uygulama açılmaz. Yazdığınız fonksiyonun kaynak kodları uyumlu olur ama public class'dan sonra AppCompatActivity'nin de tanımlı olması lazım. İş bununla da bitmiyor. Paket içinde Manifest adında uygulama yapısını düzenleyen (izinler,cast'ler vs...) bölüm de vardır. Dahası Layout'lar da vardır. Siz en iyisi Android programlama ortamında bir proje açıp fonksiyonunuzu arayüze göre editleyin. Android uygulama yazmak istiyorsanız Android Studio tavsiyemdir. Eclipse'den de yazılabilir ama eklenti kurmanız gerekiyor ve bu da karışık bir iş.
Bir diğer sebep de PC'de Java VM kurulu iken Android cihazlarda buna benzer VM'in bulunmamasıdır.
Projeniz neden hata veriyor onu tahmin edemiyorum.

Son düzenleme:
Hocam Eclipse'de saf olarak derlediğiniz kodlar Android'de çalışmaz. Çünkü Android de Java ile yazılmasına rağmen arayüz terminale uygun olduğu için ve hali ile Android'de terminal arayüzünü desteklemediğinden uygulama açılmaz. Yazdığınız fonksiyonun kaynak kodları uyumlu olur ama public class'dan sonra AppCompatActivity'nin de tanımlı olması lazım. İş bununla da bitmiyor. Paket içinde Manifest adında uygulama yapısını düzenleyen (izinler,cast'ler vs...) bölüm de vardır. Dahası Layout'lar da vardır. Siz en iyisi Android programlama ortamında bir proje açıp fonksiyonunuzu arayüze göre editleyin. Android uygulama yazmak istiyorsanız Android Studio tavsiyemdir. Eclipse'den de yazılabilir ama eklenti kurmanız gerekiyor ve bu da karışık bir iş.
Bir diğer sebep de PC'de Java VM kurulu iken Android cihazlarda buna benzer VM'in bulunmamasıdır.
Projeniz neden hata veriyor onu tahmin edemiyorum.
Şimdi java da yeniyim anroide daha çok var fakat, anroid studioda javadaki kodları aynen kullanabilir miyim?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı