Çözüldü Java'da switch case arrow operator kullanılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

whisker

Picopat
To do list uygulaması yaparken arrow operator kullanmam lazım kod hatasız fakat kendi cihazımdan başka bir cihazda çalıştırdığımda "arrow in case statement supported from Java 14 onwards only". Java'yı nasıl yükselteceğimi de bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Eğer kendi makinenizdeki güncel java versiyonundaki özellikleri (switch case'de arrow operator kullanmak gibi) sıklıkla kullanıyorsanız diğer makinelerde de javayı güncellemeniz gerekir, eğer eski java versiyonuna sahip çok sayıda makinede çalıştırmanız gerekiyorsa backward compatible şekilde kodunuzu yazmalısınız, arrow operator kullanmayacak şekilde kodunuzu refactor edebilirsiniz, gereksinimlere göre ne yapılması gerektiğini analiz edin.
Eğer kendi makinenizdeki güncel java versiyonundaki özellikleri (switch case'de arrow operator kullanmak gibi) sıklıkla kullanıyorsanız diğer makinelerde de javayı güncellemeniz gerekir, eğer eski java versiyonuna sahip çok sayıda makinede çalıştırmanız gerekiyorsa backward compatible şekilde kodunuzu yazmalısınız, arrow operator kullanmayacak şekilde kodunuzu refactor edebilirsiniz, gereksinimlere göre ne yapılması gerektiğini analiz edin.

Çözüm
Hedef platform olusturmalisin yazdigin uygulama icin. Ornegin Java 8+ cihazlarda calismasini istiyorsan o versiyona gore compile etmelisin. "--release" flag kullanabilirsin standart JDK icindeki toolkit ile.

Java backward compatibility saglamak icin daha yuksek versiyon compiler'lar ile alt versiyonlara byte code ciktisi vermene izin verir, yani JDK-17 ile JDK-11 icin cikti alabilirsin. Elbette ust seviye API'lari kullanamazsin, compile sirasinda hata verecektir.

Refactor edemem özellikle arrow op istedi öğretmenimiz.

aga ben anlatamadım galiba

Arkadaşlar IntelliJ IDEA indirip gradle ile yeni proje açarak proje açarken de java 23 ü seçerek hallettim hepinize teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…