JavaScript öğrenilmeli mi?

Okuduğunu anlamada büyük sıkıntıların var dostum. Burada sana iş öğretmiyorum. Açık bir platformda kişileri yanlış yönlendiriyorsun. Mesajım da yaptığın yanlışları sana söyledim. Bunu anlamıyorsan yine bu senin sorunun.

Kendini kanıtlama çabaları. İstediğin gibi kullan dostum. Mesajımı iyi okursan, C++ eskidi demedim. Desktop app geliştirmede öncelik sırası düştü dedim. Gündemi, trenleri ve yeni teknolojileri takip etmiyorsan bu senin sorunun.

İşte buna gülerler : D

Hocam ben C# ile sadece Windows için mi uygulama geliştirebilirim? Yani ileride başka platformlar için çalışmak istersem C# kullanamaz mıyım?
Kullanırsın dostum. Web, desktop, backend, mobile, game birçok alanda sıkça kullanılıyor.

Diğer arkadaşların laflamasına hiç karışmadan ben de fikrimi söyleyeyim, öncelikle C# sevmeyen biri olarak platform anlamında korkmanı gerektirecek herhangi bir şey kalmadı. Microsoft'un son güncellemeleriyle beraber Linux tabanlı serverlarda veya kişisel makinenızda da deploy/build edebilirsiniz.

İşin ucunu Türkiye bataklığı diye basitleştirmemeliyiz diye düşünüyorum, mobil oyun sektörü tüm dünyada durmuş durumda sadece basit hypercasual çıkarsa biraz tutunup düşüyor. PC oyun sektörü hakkında bir fikrim olmadığı için es geçeceğim.

Yaklaşık olarak 5 yıldır profesyonel olarak bir yazılım şirketinde ErP CRM ve HR alanlarında - müşterilerimizin istekleri dahilinde- yazılım geliştirmeleri yapıyorum. Bu süreçte JS, Node.js, Python, C++, Golang, PHP(Laravel) ve çeşitli front frameworkleriyle çalıştım. Şu an Backend Lideri olarak çalışıyorum.

Öncelikle WebDev olarak genel resme bakmanın senin için yorucu olabileceğini düşünüyorum. Genel olarak insanlar Front->Back->Dev(Sec)Ops veya System tarafına yönelirler. Kişi bazlı bu yol değişebilir elbette. Birkaç aydır C# yazmanı baz alırsak temel düzeyde JSdeki kullanımlar gibi asenkron fonksiyon kullanımına mantığının alıştığını tahmin edebiliriz. Ne demek bu, Yani Exe'yi çalıştırdım sonra sırasıyla her şey sırayla akmaya başladı değil de, işte şu tuşa bastım sample() çalıştı gibi.

JS'i öğrenmen çok da zor olmayacaktır sadece DOM'ları kavraman için ufaktan bir HTML, CSS'e göz at daha sonra geç. JS'de DOm olaylarından sonra komplike işlemlere başladığında yavaştan Front-Backend'e geçmiş olacaksın bu alanda Dom ile oynamak mı yoksa algoritmalarla işlem yapmak mı hoşuna gidiyor bakıp Front olarak veya Back olarak devam edebilirsin.

Şahsi olarak Script back dillerini sevmiyorum o yüzden Golang veya PHP ile basit düzeyde istersen Back'e geçebilirsin. Learning Curve dediğimiz Öğrenme eğrisi yumuşak dillerden.

Son olarak iş konusunda Türkiye, FrontEnd developera doymuş kusıcak düzeyde ama iş devops, backend, System tarafında böyle değil. Gerçekten çok hızlı ve başarılı şekilde hem Türkiye'de hem de Dünya'da istediğin gibi çalışabilirsin.

Mesele laflamakta değil çok çalışmakta ne kadar çok çalışırsan o kadar başarılı olursun.

Hem iş öğretmiyorsun hem de burda ben kendimi kanıtlamaya çalışıyorum demek? Sektörde belli bir deneyimim var ve gerek Türkiye gerekse yurt dışı(Avrupa ve Asya pazarlarında çalışmış biri olarak) kullanılan teknolojiler alanlar hakkında bilgi veriyorum burada 3-5 GitHub web sitesi bilgisi ile şu şöyle bu şöyle deme eğer sektörde uzun zamandır varsan fikirlerini deneyimlerini paylaş aksi taktirde sen topluluğu yanlış yönlendiriyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…