Buradaki sorun ne acaba neden scripti metin bloğu olmasına rağmen tag diye algılıyor?
JavaScript:
var myWindow = window.open("", "MsgWindow", "width=200,height=100");
var kod="alert('deneme')"; //normalde burayı kullanıcı girecek.
var script="<script>"+kod+"</script>"
myWindow.document.write(script); //Hata: Script tagını metin olmasına rağmen koddaki tag zannediyor.
Bu kodu çalıştırırsam bana hata veriyor nasıl çözebilirim bunu?
var script="\<script\>"+kod+"\<\/script\>"
myWindow.document.write(script); //Hata: Script tagını metin olmasına rağmen koddaki tag zannediyor.
Hocam cahilliğime verin ama hayatımda ilk defa böyle bir kod yazım şekli görüyorum. Ne yapmaya çalıştığınızı söylerseniz belki daha iyi yardımcı olabiliriz.
Buradaki sorun ne acaba neden scripti metin bloğu olmasına rağmen tag diye algılıyor?
JavaScript:
var script="<script>"+kod+"</script>"
Bu kodu çalıştırırsam bana hata veriyor nasıl çözebilirim bunu?
Yapmaya çalıştığım şey kullanıcının bazı verileri ayrı bir pencerede görüntülemesini istiyorum. Bunu yaparken de oluşturduğum pencereye script etiketiyle JavaScript koymaya çalıştım. Ancak tarayıcı bunu HTML tagı <script> zannediyor. Bu yüzden script ekleyemiyorum.
Bunu yaparken de oluşturduğum pencereye script etiketiyle JavaScript koymaya çalıştım. Ancak tarayıcı bunu HTML tagı <script> zannediyor. Bu yüzden script ekleyemiyorum.
Bak şimdi hocam benim bir sitem var. Bu sitemdede kullanıcı bir butona bastıktan sonra yeni bir pencere açtırıyorum(sebebi de yeni pencerede Console kısmı calismiyor ayrıca diğer türlü siteye gömersemde tasarım kötü oluyor) bende bu oluşturduğum yan pencereye HTML kodu ekleyebiliyorum bunda sıkıntı yok. Ancak script tagı eklemek istediğimde hata aliyorum. Window open() Method bu pencere oluşturma methodum. Ancak script hâla ekleyemiyorum
Script çalışacak mı sayfada gözükecek mi?
Eğer çalışacaksa hata var myWindow = window.open("", "MsgWindow", "width=200" , "height=100"); kısmında.
Attığım şekilde düzeltin çalışır.
Javascript js dosyası olarak değilde asıl HTML içerisindeki <script> tagları arasında yer alıyorsa ${} syntaxı sorun çıkarıyor olabilir + olarak değiştirin düzelir.
Script çalışacak mı sayfada gözükecek mi?
Eğer çalışacaksa hata var myWindow = window.open("", "MsgWindow", "width=200" , "height=100"); kısmında.
Attığım şekilde düzeltin çalışır.
JavaScript js dosyası olarak değil de asıl HTML içerisindeki <script> tagları arasında yer alıyorsa ${} syntaxı sorun çıkarıyor olabilir + olarak değiştirin düzelir.