Bugün minik bir bluetooth hoparlör olan JBL GO4 hakkında kişisel fikirlerimi sunacağım.
Kendim hakkında minik bilgilendirme: Hoparlör konusunda çok az deneyimim var. Daha çok kulaklıklarla deneyimlerim oldu. Bu nedenle incelemem diğer hoparlörleri işin içine katmadan ideal olacağını düşündüğüm bir noktaya göre olacak.
Fotoğraf paylaşmayacağım. Profesyonel incelemeciler yeterince güzel fotoğraflar çekmiş.
Ürün birkaç aydır elimde bulunuyor. Temel alma amacım minik bir masa hoparlörüydü.
Boyut konusunda gerçekten yakınına yaklaşılmıyor.
EQ ayarları ile yeterli denilecek seviyeye getirilebilir. Playtime Boost ayarı basları adeta yok ettiği için rock metal konusunda daha düzgün seviyeye geliyor.
Yeniden elektroniğe dönersek gerek stok EQ ayarı gerek enerjik ayarı olsun hoşunuza gidecek bir performans alabilirsiniz. Odanızda vb. hoş bir eşlikçiniz olur.
Benim amacım minik bir masa hoparlörü olduğu için pişmanlığım yok. İşini gayet düzgün yapıyor.
İnceleme bu kadardı. Kısa ama öz olsun istedim. Detay sorularınızı istediğiniz gibi sorabilirsiniz. Bilmediğim bir şeyse en kötü beraber denemiş oluruz.
Kendim hakkında minik bilgilendirme: Hoparlör konusunda çok az deneyimim var. Daha çok kulaklıklarla deneyimlerim oldu. Bu nedenle incelemem diğer hoparlörleri işin içine katmadan ideal olacağını düşündüğüm bir noktaya göre olacak.
Fotoğraf paylaşmayacağım. Profesyonel incelemeciler yeterince güzel fotoğraflar çekmiş.
Ürün birkaç aydır elimde bulunuyor. Temel alma amacım minik bir masa hoparlörüydü.
Yapı Kalitesi: 9/10
Hoparlörün genel yapı kalitesini çok iyi buldum. Kumaş ve plastiği kaliteli hissettirecek biçimde harmanlamışlar. Sağlam ve oturaklı bir yapıya sahip. Bir yere koyduğunuzda düzgünce duruyor. Koyabileceğiniz yerler ekstra plastik çıkıntılarla donatılmış, bu sayede hoparlörün kendisi zarar görmüyor. Dışarıda işe yarayabilir. 1 puanı kırmamın sebebi hoparlör üstünde bulunan kocaman kopçası. Anladığım kadarıyla çıkarılamayan bir yapıya sahip. Küçücük bir hoparlöre çıkmayan büyük bir kopça gitmemiş. O da çıksa bayağı güzel olurdu.Boyut konusunda gerçekten yakınına yaklaşılmıyor.
Dış Mekana Uygunluk: 5/10
Burada beklentiler büyük rol oynuyor. Dışarıda çimenlere atayım bangır bangır çalsın hoparlörü değil maalesef. Son seste bile etraftaki sesleri bastıracak bir bariyer yaratamıyor. Bu noktada temel amacının iç mekanlar olduğunu düşünüyorum. Nispeten sessiz bir bölgede (Orman vs.) 2-3 kişi bir yerde otururken yanınızda size eşlik edebilir ancak. Bahsettiğim durumda güzel bir eşlikçi. Minik olduğu için küçük bir bel çantasına ya da kargo pantolon cebi gibi bir cebe atıp taşınabilecek olması rastgele buluşmalarda beraber taşımaya uygun hale getiriyor.Ses Kalitesi: 6/10
Ses profili elektronik müziğe çok uygun bir şekilde tasarlanmış. Bas yoğunluğuna sahip daha karanlık bir tonda. Boyutu ve gücü sebebiyle bası vurmuyor fakat hissiyatı keyifli. Rock/metalciler için uygun olmadığını bir metalci olarak söyleyebilirim. Özellikle yüksek seste üst frekanslarda cızırdama benzeri bozukluklar seziliyor. Iron Maiden tarzı gruplarda rahatsız edebilir. Ayrıca yine karanlık yapısıyla sadece bateri dinletir.EQ ayarları ile yeterli denilecek seviyeye getirilebilir. Playtime Boost ayarı basları adeta yok ettiği için rock metal konusunda daha düzgün seviyeye geliyor.
Yeniden elektroniğe dönersek gerek stok EQ ayarı gerek enerjik ayarı olsun hoşunuza gidecek bir performans alabilirsiniz. Odanızda vb. hoş bir eşlikçiniz olur.
Genel Not: 6/10
Şu anda alayım derseniz 1200 gibi bir rakama satılıyor. Ben alırken fiyatı daha yüksekti. Şu anda daha makul seviyelerde. En büyük rakibi Anker Select 4 GO. O da şuan 900TL kadar. Anker batarya ve ses yüksekliği konusunda bariz üstün durumda. Biraz daha nötr bir ses sunuyor ayrıca. Tek eksisi biraz daha kaba yapısı. Ayrıca yine tasarım sonucu koyduğunuz yerde çok dengede kalamıyor. Yine de bunlar Anker yerine JBL aldırır mı derseniz bence aldırmaz. Aynı fiyat bandına inmedikleri sürece Anker karşılaştırmayı kazanıyor. Fiyattan bağımsız olarak düşününce ses ve batarya hariç JBL, genel ses kalitesi ve bataryada Anker önde.Benim amacım minik bir masa hoparlörü olduğu için pişmanlığım yok. İşini gayet düzgün yapıyor.
İnceleme bu kadardı. Kısa ama öz olsun istedim. Detay sorularınızı istediğiniz gibi sorabilirsiniz. Bilmediğim bir şeyse en kötü beraber denemiş oluruz.