JD1000PRO NVMe M.2 sistemde gözükmüyor

Figo0

Femtopat
Katılım
23 Nisan 2021
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhabalar.
1 hafta önce B450 GAMING Plus Max anakart ve James Donkey'in 512 GB NVMe M.2'sini aldım ve kurulumunu yaptım. Kurulumunu yaparken M.2'yi görmedi SSD'ye kurdum. Sonrada BIOS güncellemesi yaparak M.2'yi görünür hale getirdim ancak dün bilgisayarı açtığımda M.2 sistemde tekrar gözükmedi. Uzun bir süre araştırdım ancak sorunu bulamadım. Şu an disk yönetiminde MBR olarak açtığımda bana 1GB'lık bir alanla gösteriyor. BIOS'ta da 1GB olarak görünüyor şu an. GPT olarak yaptığımda ise 2048 GB olarak gözüküyor ancak üzerinde işlem yapılmıyor. Biçimlendirme olmuyor. Son çare olarak buraya yazdım umarım bir çözüm buluruz.
Şimdiden teşekkür ederim.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    27 KB · Görüntüleme: 28
Diskpart ile ve 3. parti bir yazılımla biçimlendirmeyi dener misiniz? GParted, Minitool Partition Wizard olabilir.
 
Yani tekrardan disk yönetiminde MBR ve ya GPT seçimi olarak açtırmak istiyor. MBR(İşelm yapılıyor ancak biçimlendirelemeyecek kadar küçük bir alan hatası veriyor.) ile açarsam 1 GB olarak gözüküyor. GPT (Üzerinde hiç bir şekilde işlem yapılmıyor.)olarak açınca 2048 GB olarak gösteriyor.
 

Dosya Ekleri

  • 2.png
    2.png
    20,7 KB · Görüntüleme: 21
  • s.png
    s.png
    13,3 KB · Görüntüleme: 25
@Figo0
Yabancı bir forumda SSD'yi çıkarıp geri takarak sorunu çözenler olmuş, bir deneyin derim. Bu da olmazsa garantiye gönderin veya iade edin. Ürün sorunlu gibi.
 

Geri
Yukarı