Jedec Nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

M.Gündüz

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Sivas
Daha fazla  
Selamlar, bazı sitelerde ram`lerin jedec standartlarına uygun olmadığı gibi bir takım yazılar okudum. Örnek vermek gerekir ise; mesela 9.9.9.24 yada 10.10.10.30 değerlerine sahip ram`ler uygundur diyor. Ancak 9.10.9.24 tavsiye edilmiyor ve jedec standartlarına uymadığı söyleniyor. Kontrol ettim genelde 1866 mhz`den itibaren tüm ram`ler 9.10.9.24 yada 27 oluyor ve uymuyor deniliyor. Benim istediğim konu, şimdi bu ram`ler ne yönden uygunsuz ? Ben tam bir konu bulamadım.

Bir sorun teşkil eder mi ?
Etmez ise, neden uygunsuz deniliyor ?
9.10.9.24 yada 27 olsa bile sorunsuz çalışır mı ?

Selamlar, konumun üzerinden 72 saat geçti. Konuyu yukarı taşımak için tekrar bir mesaj daha eklemek zorunda kaldım. Lütfen konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşların cevaplamasını rica ediyorum. Forum kurallarınca 24 saat`te bir, konuyu yukarı taşıyabilmemize izin verilmiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uygun olmadığını kim söylüyor yada nerede okudun böyle bir şeyi ? Neye göre uygun olmuyor ? Soru nedir o bile tam belli değil .

Soru tam ve eksiksizdir. Uygun olup olmadığını ben değil, jedec söylüyor. Bende bunun üzerine 3 adet soru sordum. Özellikle söyledim internette fazla bilgi yok. Bu sebebten sadece konuya hakim bilir kişilerin cevap vermesini rica ediyorum. Sormuş olduğum soruda örnekler verilmiştir. Bilgi sahibi olan kişiler okurlar ise, cevap verebilirler.

1) "bazı sitelerde ram`lerin jedec standartlarına uygun olmadığı gibi bir takım yazılar okudum." hangi site ?

2) Jedec standartlarına pek takılma. Almak istediğin ramin anakartın ile çalışıp çalışmadığını kontrol edersin resmi sitelerinden veya buradan. 9.10.9.24 veya 27 arasında pek fark yoktur. Bu tip detaylar çok incedir ve derindir. Fazla kurcalamamak gerek. Öğrenmek istersen ona bi şey diyemem. Sırf merak ise dediğim gibi pek kurcalama.

Selamlar, sadece merak konusu oldu. Böyle birşey bende bilmiyordum. Kafama takıldı devamlı araştırdım, ancak bir sonuca oluşamadım. Konuyu bu sebebten dolayı açtım. Tarayıcı geçmişini malesef sildim. Simdi siteyi bulamıyorum. Jedec ile ilgili bir siteydi. Ayrıca yabancı bir sitede bu konu hakkında konuşma vardı. Uymayan ram`lerin alınmaması gerektiğini söylüyordu. 1866 mhz 9.9.9.24 yada 10.10.10.30 alın diyor. Ancak 9.10.9.24 yada 27 almayın diyor. Yinede sağol kardeşim, en iyisi konu kilitlensin. Elbet bir gün bir yerde bulurum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı