Tamam kaynaklarla konuşayım.
Bu linkteki bölümlerde XMP'ı aktif etmenin overclock olarak varsayıldığı bilgisine ulaşıyoruz.
1-
How To Overclock RAM.
2-
XMP Warranty void
Bu anakartımın garanti belgesi:
Burada da "anakartı belirtilen standartların dışında kullanmanın garantiyi ihlal ettiğinden bahsediliyor".
Şimdi bazı yerlerde "garantiye yollarken onlara overclock yaptığınızı söylemeyin anlamazlar" denmiş, bunu uzun yazılar yazarak değil de özetleyerek bu şekilde söylediğimde kulağa ne kadar saçma geldiğini farkettiniz değil mi?
Ben şahsen anlamayacaklarını zannetmiyorum zaten mesele o değil, garantiyi ihlal eden bir şey muhtemelen risk barındırıyordur. Ha zor bozuluyor çok dayanıklı olabilir, 1.35v ile tamamen zararsız olabilir ona bir şey diyemem çünkü elektronik bilgi sahibi olduğum bir alan değil. Ama güç kaynağımı iyi zannederek aldım ama sonradan özelliklerini öğrenince hiçte iyi olmadığını farkettim, neden bu hatayı yaptın diye sormayın. Yaşadığım yerdeki elektrik şebekesi iyi değil. Ben bu bilgisayarın kalan 1 yıl garantisinde RAM'leri 3600mhz ye alıp kullandım diye 366. günde bozulsa hiç şaşırmam çünkü genelde öyle oluyor bende
Bir de elektronik parçalara acıyorum ben ya, onları pek cansız bir nesne gibi görmüyorum
bende böyle bir anormallik var. Oveclock'lu kullanacağıma yeni PC alıp bunu yeğenime, kuzenime falan veririm ne bileyim.
@TheProdigy Bu arada senin yolladığın RAM'i benim anakartın destek listesinde bulamadığım için alamadım, zaten belirttiğin gibi ülkede SPD Default olarak 3200 e yakın değerlerde çalışan RAM bulamadım, ben en iyisi para biriktirip DDR5 sistem toplayayım
hahaha