Jet motoru nasıl yapabilirim?

Bence dediğiniz kadar zor bir olay değil. Zaten hazır bir teknoloji. Benim yapmak istediğim uçaktakilerin aynısı değil zaten. Ev yapımı ve daha basite indirilmiş modeli. İmkanı olan ve biraz araştırma yapan herkes yapabilir diye düşünüyorum.

Parçaları hazır alacaksan zor bir iş değil zaten. Strafor ile uçak şekli vereceksin. Burada önemli olan olabildiğince hafif tutmak. Daha sonra uçağın kasasını yaptıktan sonra aldığın parçaları takacaksın. Bunun için de Youtube'da bir sürü video var.

Alacakların:

Kumanda
Kumanda alıcısı
Motor
ESC
Servor
RC uçaklara özel piller
Kumandaya 3-4 tane alıcı almalısın
Uçağın kasası için strafor.

Amatör olarak bunları alarak dediğim şekilde yapabilirsin. Minimum maliyet ile kumandalı uçabilen bir RC uçak yapabilirsin. Tek sorunu, 50-100 metre sonra büyük ihtimalle çakılır Bu da bizden kaynaklı bir şey değil. Ev ortamında bu aşama yapılıyor.

Sen bir anda profesyonel başlamak istiyorsun. Model uçak öyle ha deyince yapılacak bir iş değil. Boyut büyüyünce kullanılan malzeme kalitesi ve fiyatları da yükseliyor. Ortalama 0.5 metre bir uçak için benzinli olsun motoru diyorsan sadece motora 1000 TL hatta daha fazlasını vermen gerekiyor.

Bunlar aşırı derecede mühendislik, zaman ve para istiyor. Dediklerinden şöyle bir tahmin çıkarayım; 4 yıl ve en az 10.000 TL'ye ihtiyacın var

Anladım, sağolun. Kendi kafamdaki şeyi ilgili üniversiteyi okursam yapmaya çalışacağım. Başlangıç olarak dediğiniz gibi yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…