Jet motoru nasıl yapabilirim?

Oncelikle gerekli ekipmanlari alsan bile ev sartlarinda yapabilecegini sanmiyorum Kolay bir is degil. Ciddi sekilde muhendislik istiyor. Yani oyle Youtube'dan ac izle yap mantiginda bir is degil. Biz bile universitede boyle seyler yapmadik. Hazir motorlar, RC ucaklar uzerinden egitim alirdik. Kisacasi boyle bir ugras edinmek istiyorsan temel bilgileri ogrendikten sonra basit sekilde baslayabilirsin.

Ayrica sanirim bu ekipmanlar da cok ucuz fiyatlardan satilmiyor. Veya hazir motorlar var. Motor aldiktan sonra gerisi kolay.

Oncelikle gerekli ekipmanlari alsan bile ev sartlarinda yapabilecegini sanmiyorum Kolay bir is degil. Ciddi sekilde muhendislik istiyor. Yani oyle Youtube'dan ac izle yap mantiginda bir is degil. Biz bile universitede boyle seyler yapmadik. Hazir motorlar, RC ucaklar uzerinden egitim alirdik. Kisacasi boyle bir ugras edinmek istiyorsan temel bilgileri ogrendikten sonra basit sekilde baslayabilirsin.

Ayrica sanirim bu ekipmanlarda cok ucuz fiyatlardan satilmiyor.
Youtube'den uzun süredir izliyorum ilgili videoları. Çok basit yapanlar da var fakat kumanda edilmiyor. Beni istediğim şey açıkçası uzaktan kontrol edebilmem.

Uzaktan kumandali da yapabilirsin. Fakat ev yapimi oldugu icin 50-100 metre sonra cakilir. :) Arkadasimla girmistik universite zamanlarimizda. 500 TL'ye basit ama yukarida dedigim sekilde ucan bir model yapabilirsin. En azindan tecrube olur. Yapimi da aman aman zor degil. Cunku hazir aliyorsun her seyi.

Uzaktan kumandali da yapabilirsin. Fakat ev yapimi oldugu icin 50-100 metre sonra cakilir. :) Arkadasimla girmistik universite zamanlarimizda. 500 TL'ye basit ama yukarida dedigim sekilde ucan bir model yapabilirsin. En azindan tecrube olur. Yapimi da aman aman zor degil. Cunku hazir aliyorsun her seyi.
Parçaları nasıl bulabilirim? En azından yapamadığım parçaları başka bir yerden elde edip motoru tamamlamaya çalışacağım.

Her turlu parca THK'de olmasi lazim. Yalniz hazir satiliyor diye biliyorum. Eger son mesajimdaki gibi baslayacaksan zaten hazir parca almalisin. Su an evde degilim, yarin eve gecince sana detayli olarak her seyi anlayacagim.
Bu sene hazırlanmam gereken sınav geçtikten sonra cidden bu işe başlamayı düşünüyorum. Her boş zamanımda araştırıyorum. Eğer kendime güvenirsem alırım parçaları.
1 ve 2. maddede söylemiş olduğum sorunların nasıl yapılacağını hala bilmiyorum. Uzun bir araştırma dönemi bekliyor beni.

Son düzenleme:
Bu arada yaptiginiz bu sey cok deli Muhendislik konusu. Hobi amacli yapmak bence imkansiz. Yaparsan TUBITAK'a haber ver. Tabii ledli ekmek dolabi gibi bir şaheser'e karsi mucadele etmek zor is. Allah kolaylik versin.

Ucak degil de aslinda icten yanmali motor yapimi daha basit gibi.

Jet motoru, icten yanmali motor, cok zor. O kadar hareketli parca; mukemmel bir sekilde calisiyor. O yanma odalari falan. Beyin patlatan, kafaya ayari yapan... @Recep Baltaş, @Ali Güngör Reis, bak yeni kafa ayarinin konusunu buldum. Icten yanmali motor ve jet motoru hakkinda.

Bari siz yapmiyorsunuz, editor arkadaslar yapsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı