Jilet mi? Tıraş Makinesi mi?

Gençler, sakalınız iyice çıkana kadar jiletle tıraş olun. Her seferinde de aynı yöne kesin . (Yukarıdan aşağı veya tersi) Makinayla olunca sakal bir aşağı bir yukarı hatta sağa sola çıkıyor. En iyi marka da Gillette ama kötü tarafı yüzünüz ona alışınca diğer markalar yüzünüzü kesiyor.
Bu yoruma pek katılmıyorum. Lise 2'de tıraş olmaya başladım ve jiletle ilk tıraşımı 4 veya 5 sene sonra oldum. Açıkçası herhangi bir sıkıntı yok. Sizin bahsettiğiniz makineler şu ucu yuvarlak döne döne kesenler olması lazım sanırım. Onların ucunda jilet var diye biliyorum ve döne döne kestiği için sizin dediğiniz durumu yaşatabilir. Diğer makineler bu durumu yaşatmıyor.

Gençler, sakalınız iyice çıkana kadar jiletle tıraş olun. Her seferinde de aynı yöne kesin . (Yukarıdan aşağı veya tersi) Makinayla olunca sakal bir aşağı bir yukarı hatta sağa sola çıkıyor. En iyi marka da Gillette ama kötü tarafı yüzünüz ona alışınca diğer markalar yüzünüzü kesiyor.
Katılmıyorum, alakası yok. Dediğiniz şey tamamen berber uydurmasıdır. Ben dahil olmak üzere kaç tane tanıdığım makineyle tıraş oluyoruz. Ve şu ana kadar keserken bir kere nasıl kestiğime dikkat etmedim.

Dışarıdan müdehaleler ile çıkma yönünü değiştiremezsiniz bu genetik bir olaydır.

Yıllar geçtikçe sakalların sıklaşır devamlı jilet traş olmak zorunda kalırsın. Kesinlikle tavsiyem makina kullanman.

Arkadaşım kullandığı memnun olduğu ürün

Benim kullandığım ürün

Jilet gibi sıfır alan makinalar mevcut. Moser alman menşe link bulamadım fakat wahl abd menşeli ürün. Bahsettiğim ürünün aynısı.

Philips kullanmadım ama Braun ben de kullandım. Ben ucuz olsun diye indirim kovalayıp 100 liraya yumuşak başlıklı makine aldım ve şu an ikinci yılı. Bastırmadan temizlemiyor, bastırmadan sadece 2mm kalana kadar alabiliyor. Önermiyorum kısaca. Jilet gibi temiz kesen ama çoğaltmayan Philips modelleri var biraz daha pahalı olsa da daha uzun süre gideceğinden f/p oranı 0'a yakın diyebilirim.
Braun zaten benim değildi abimindi, o arada benim makinem yanımda olmadığı için onunla olmak istedim. 2mm olsa yine de sorun değil fakat o düzeyde yapmak için bile bastırmam gerekiyordu ve ara sıra kesemeyip sakalımı çekmesi de ayrı dertti.. Kendi makinemde yüzüme alt tabanı temas ettirerek kaydırmam yetiyor.

Braun zaten benim değildi abimindi, o arada benim makinem yanımda olmadığı için onunla olmak istedim. 2mm olsa yine de sorun değil fakat o düzeyde yapmak için bile bastırmam gerekiyordu ve ara sıra kesemeyip sakalımı çekmesi de ayrı dertti.. Kendi makinemde yüzüme alt tabanı temas ettirerek kaydırmam yetiyor.
Braun aslında kaliteli bir marka. Üst düzey ürünleri cidden çok kaliteli ve uzun süre gidiyor. Sadece başlık değiştirmesi maliyetli ve 6 ayda bir öneriliyor (kutusunda yazıyor). Philips bu yönden daha iyi ve uzun süreli ama sıfır alıyor mu bilmiyorum. Sıfır alıyorsa ben de alabilirim.

:)

Dosya Ekleri

• 231F6B5C-226A-4E0A-9FCB-BEAFD9293CA6.jpeg
    231F6B5C-226A-4E0A-9FCB-BEAFD9293CA6.jpeg
    116,2 KB · Görüntüleme: 121
Birebir aynısını bulmam sanırım imkansızdır ama benimki de bu tarz bir şey. Bunda sadece iki tane değişen kafa ve uzunluk ayarı yapabildiğin aparatlar var. Bende birkaç tane daha başlık vardı ama kullanma ihtiyacı hissetmedim hiç. Not: fiyat senin belirttiğinin çok üzerinde. Örnek olması amaçlı attım.

Peki bir kaç arkadaş tıraş makinesi önerisinde bulunmuş ama hiç marka dışında hiç jilet önerisi göremedim. Yok mu jilet önerisi olan? Çoğu kişi Gilett i öneriyor ama hangisi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı