Jiletle Traş Olmak Haram mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi de din yorumlanamaz. Sen kurana inanıyorsan, bunları emrediyor. Yorum katıyorsan o dine inanmıyorsundur. Bu, bu kadar açık bence. Saygılar.
Şu anki Kur'anın değişmediği ne malum? Bu kadar pislik içinde gerçekten insanların Kur'anı kendi çıkarlarına göre değiştirmediğini düşünecek kadar saf mısın?

Şu anki Kur'anın değişmediği ne malum? Bu kadar pislik içinde gerçekten insanların Kur'anı kendi çıkarlarına göre değiştirmediğini düşünecek kadar saf mısın?
O zaman din diye bir şey kalmaz. Alelvilik nereden doğdu. Hz. muhammedin damadı, torunundan eee o zaman siz de yeni din uydurmuş oluyorsunuz. Müslümanlara göre kuralsız bir din. O da saçmadır bence. Ha eziyet çeken insanlara saygı duyarsın anarsın, örnek agora filmini izle, ne kadar akılsızın çektirdiği, filozoflara acılar var neden, ona saygı duyulmuyor. Biz inanacak bir şeyler arıyoruz bence, ekran kartına bile inanabiliriz.

Dostum anlamamakta neden ısrar ediyorsun? Ortaya bir din çıktığı falan yok. Bizim mezhebimiz gerçek İslamı örnek aldığına inanır. Başka mezheptekiler de kendilerine göre gerçek İslamı örnek aldığına inanır. Bu kadar açık ve net. Müslümanlara göre nasıl kuralsız oluyormuşuz? Biz kendi inancımız şeklinde hareket ederiz. Ayrıca Müslümanlar dediklerin kim? Biz de Müslümanız, neye göre Müslüman olanları seçtin anlamadım.

Çok saçma bir düşünce,dini ne hale getirdiler.

Ahahaa, Yusuf Bey siz dininizi biliyor musunuz? Ben anlamadım ki bir Kur-An anlamadan değil, mealini okunuz mu? Ben okudum işte bütün saçmalıkları bulabilirsiniz orada. Benden garanti.

Bence siz ıısrar ediyorsunuz, neye göre gerçek dini anladınız? Hani değiştiydi ku-an, nasıl inanacağını ne yapacağını kim söylüyor? Böyle sorayım o zaman.

Ahahaa, Yusuf Bey siz dininizi biliyor musunuz? Ben anlamadım ki bir Kur-An anlamadan değil, mealini okunuz mu? Ben okudum işte bütün saçmalıkları bulabilirsiniz orada. Benden garanti.

Ben incil ve tevrattaki saçmalıklarıda okudum peki siz okudunuzmu? Eğer okumadıysanız tavsiye ediyorum. Elhamdulillah müslümanım kendi dinimide biliyorum. Ama böyle kendini din hocası olarak gösterip dini bu şekilde yorumlarını pek tasvip etmiyorum.

Ah ah. Ben size ne sordum. Siz tevrata göre mi hareket ediyorsunuz. Ben onu mu surdum. Kendi inandığın şeyi okudun mu? Daha kuranı okuyan birisi olarak, onlara benzemeyin diyor. Bu neredeyse, sakaldan tut da, arabay, tedavi şekline her şeye uygulanır. Bu dininizin kuralı. Ben mi öğreteceğim size yahu. Tabi araştırma gereği duymaz insanımız. Peynir koy önüne tapsın.

Sen benim dinimimi sorguluyorsun? Senin dinin ne veya ateist falanmısın? Her neysen buna saygım sonsuz ancak kimsenin dinini sorgulayamazsın. Konuya şu hadis-i şerifle açıklık getirmek istiyorum.

“On şey fıtrattandır: Bıyığın kesilmesi sakalın uzatılması, misvak, istinşak (burna su çekmek), mazmaza (ağza su çekmek), tırnakları kesmek, parmak mafsallarını yıkamak, koltuk altını yolmak, etek traşı olmak, intikasu’l-ma yani istinca yapmak”

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…