Jsga MYO ve JAMYO arasındaki fark nelerdir?

Marcellus33

Hectopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Bildiğim kadarıyla,

Birisi jsga MYO, yani jandarma ve sahil güvenlik akademisi meslek yüksekokulu.
Diğeri ise JAMYO, yani jandarma astsubay meslek yüksekokulu.

Bunlar arasında tam olarak fark nedir? İnternette hiçbir kaynakta bulamadım. Yapay zekaya sordum ikisinin de aynı olduğunu, aynı fakültede eğitim aldıklarını, aynı eğitimleri aldıklarını yazdı ancak internette hiçbir kaynakta aynı olduğunu belirten bir makale yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Jandarma okullarının genel adı Jsga'dır. Bu akademinin içinde lise mezunu veya üniversite mezunlarının başvurabildiği okullar var jsgamyo diye bir okul yok. Lise mezunu isen JAMYO var üniversite mezunu isen asem var eğer sahil güvenlik astsubay olmak istiyorsan ve lise mezunu isen MSÜ üzerinden alıyor MSÜ'ye başvurman gerekiyor. Sahil güvenliğin üniversite mezunları kısmını bilmiyorum.

Jandarma okullarının genel adı Jsga'dır. Bu akademinin içinde lise mezunu veya üniversite mezunlarının başvurabildiği okullar var jsgamyo diye bir okul yok. Lise mezunu isen JAMYO var üniversite mezunu isen asem var eğer sahil güvenlik astsubay olmak istiyorsan ve lise mezunu isen MSÜ üzerinden alıyor MSÜ'ye başvurman gerekiyor. Sahil güvenliğin üniversite mezunları kısmını bilmiyorum.
Teşekkür ederim görmemişim cevabınızı şimdi gördüm.

Jandarma subay ve astsubay nasıl olunuyor biliyor musunuz?

Jandarma subay ve astsubay nasıl olunuyor biliyor musunuz?

Bana sormamışsınız ancak belki sorduğunuz arkadaş cevap vermez diye yazmak istedim.

Bildiğim kadarıyla, jandarma subayı olmak için YKS'de TYT ve AYT sınavlarına girmeniz ve baraj puanının üzerinde bir puan almanız gerekmektedir. Ardından seçim zamanında ise seçiminizi yapıyorsunuz.

Jandarma astsubayı ise yine aynı şekilde ancak bu sefer sadece YKS'de TYT sınavına girip yeterli puanı almanız yetecektir.

Onun dışında sözlü, parkur ve sağlık olarak 3 ayrı mülakatı var yanlış bilmiyorsam.

Bana sormamışsınız ancak belki sorduğunuz arkadaş cevap vermez diye yazmak istedim.

Bildiğim kadarıyla, jandarma subayı olmak için YKS'de TYT ve AYT sınavlarına girmeniz ve baraj puanının üzerinde bir puan almanız gerekmektedir. Ardından seçim zamanında ise seçiminizi yapıyorsunuz.

Jandarma astsubayı ise yine aynı şekilde ancak bu sefer sadece YKS'de TYT sınavına girip yeterli puanı almanız yetecektir.

Onun dışında sözlü, parkur ve sağlık olarak 3 ayrı mülakatı var yanlış bilmiyorsam.
Puan olarak KHO-HHO gibi okullardan ne farkı var ve alım sayıları ne durumda yani zor mu subay olmak? Normal subay olmayı biliyorum jandarmanın ne farkı var onu merak ettim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı