Jumbum güvenilir mi?

rintarou

Hectopat
Jumbum'dan birkaç parça alacağım. Lian Li'nin yeni soğutması ve PSU'su falan var. Çok hoşuma gidiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin sitenizde stoğu olmayan/ileri teslimat tarihli ürünlerden Türkiyedeki diğer satıcılarda stoklu olanlar var. 2 aya yakın teslimat bekleyip "gecikti" diye yanıt almak koyuyor insana. Üstüne bir de muhatap bulamayıp alaycı tavırlarla cevap verilince yaptığınız onlarca teslimat göze görünmüyor da bu olaylar öne çıkıyor maalesef.

Hocam geç teslimat olupta diğer firmalarda stokta bulunan bir ürünü, diğer firmalardan sipariş etmeyip jumbumdan satın almayı mi tercih ettiniz? Şayet böyle bir tercih varsa etken neydi acaba

Hocam geç teslimat olupta diğer firmalarda stokta bulunan bir ürünü, diğer firmalardan sipariş etmeyip jumbumdan satın almayı mi tercih ettiniz? Şayet böyle bir tercih varsa etken neydi acaba
Hiçbir yerde bulunmayan bir ürünü SADECE jumbumda olduğu için sipariş ettim yanlış anlaşılmış sanırım. Jumbum gelmedi gecikti. Ama diğer siteler satmaya başladı o ürünü. Tabi bu, diğer tedarikçinin daha önce sipariş vermiş olmasından kaynaklı olabilir. Ben zaten geç kalmasında değilim. Olur, gecikir, sonuçta bu insanlar lojistikçi değiller, kargoyla ilgili bir işleri yok. Tavır ve cevaplar üzüyor insanı. Umarım doğru anlatabilmişimdir bu sefer.

Evet hocam şimdi net oldu, bir önceki yorumunuzda çok farklı anlam çıkıyordu. Benim alışverişlerimde iletişime geçecek bir durumum olmadi firmayla, ama genel olarak bu konu da arkadaşlarımız dediğiniz gibi dile getirmişler. Firma kendini bu konuda geliştirirler ise biz kullanıcılar içinde rekabetin olduğu ortamda güzel fiyatlara daha sorunsuz ve şüphesiz alışveriş yapacağımız bir adres olur

Kesinlikle katılıyorum. Rekabet her zaman son kullanıcıya yarar. Hele ki böyle saçma fiyatların havada uçuştuğu bir sektör ve dönemde.

Bir müşteri için firmada dikkate değer 3 konu var. En azından benim için öyle ki diğer insanlar için de aynısını düşünüyorum.
1. Satış sonrası hizmet (kargo süreci, garanti, teknik servis, iletişim vs)
2. Ürün kalitesi
3. Fiyat

Jumbum'un 2. ve 3. konuyu sağladığını düşünüyorum (bir de vade farksız taksit yapsalar mükemmel ). Ancak bir çok müşteri geri dönüşünde gördüğüm kadarıyla kargo ve iletişim konusunda sıkıntı yaşıyor. Çözerlerse muadil sitelerin seviyesine çok rahat erişirler. Maalesef biraz kardan kısmak gerekecek gibi görünüyor bu durumda. Aksi halde fiyatları yükseltirler müşteri kaybederler. Kardan kısıp daha çok müşteri ile daha fazla kazanma ihtimali var bu sektörde çünkü oyuncu ekipmanları fahiş fiyatlara satılabiliyor.

Ekran kartı işine de girmelerini tavsiye ediyorum. Yurtdışında 2k$'ya satılan ekran kartı burada 4k$. Ufak bir tavsiye tabiki.

Hocam öncelikle bayramınız kutlu olsun, tryx panaroma bakıyorumda sitenizi öyle gördüm, Newegg'de filan 265 dolara satılıyor şu an 10-11k arasına denk geliyor ama gönderimi yok, kupon veya indirim bir şey olur mu panaroma için? Bir de HYTE Q80 ve Corsair LC100 ekleyecek misiniz siteye?

Madem buradan esip gürlüyorsunuz işte size samimiyetinizi gösterme fırsatı. Bundan sonra iletişime dikkat edebilirsiniz. İnsanları yüzüstü bırakmanız üzüyor. Az önceki WA mesajım;

"Siparişim elime ulaşmadı. Şu anki durumu nedir? Mevcut ürünlerden elinizde olanlar gönderilebilirdi. İptal edilen ürünleri dahi ödeme yapmadınız. Cevap vemediğiniz takdirde bu vakayı adli kurumlara taşıyacağım."

37.935,81 TL bir alışverişten bahsediyoruz. Siz cevap dahi yazmaya tenezzül etmiyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Bu adamlar dolandırıcı mı nedir. Arctic Liquid Freezer III ürünümü garantiye gönderdim 10 ocakta ellerine geçti. Whatsapptan yazdıklarıma zar zor nadiren cevap veriyorlar. Şimdiye kadar hiç haber yok üründen.

Sabırlar diliyorum dostum. 3 aydan fazla olmuş. 30 günü geçtiğinde bildiğim kadarıyla firma para iadesi veya aynı ürünün sıfırını yollamak zorunda. o yüzden bir araştırmanı tavsiye ederim. Maalesef iletişim konusunda, verdikleri hizmet kadar başarılı değiller...

Ufak bir şirket olduğunu tahmin ediyorum buranın, hatta tek başına, ek iş olarak yaptığı bir iş bile olabilir arkadaşın. Küçük bir şirket olması ve Türkiye'de bulunması biraz zor olan ürünleri ön sipariş mantığı ile getirip satıyor olması sempati duymama sebep olmuştu ancak iş ücret iadesine gelince hiçbir yanıt alamıyorsunuz, bu sebeple kimseye tavsiye edemiyorum maalesef. Belki yalnızca stoktan sattıkları ürünler amazon vs gibi platformlarada yaptıkları listelemelerden alınabilir ancak tüketiciyi güvence altına alan 3. parti bir site olmadan alışveriş etmek mantıklı değil gibi.

Ben de Şubat ayında 6 adet Lian Li kasa fanı sipariş etmiştim, toplam 10k küsür lira yapıyor. Taahüt edilen teslim tarihi geçtikten sonra WP üstünden iletişime geçtim, tedariğinde sıkıntı olduğunu istersem iptal edebileceğimi ya da beklemeye devam edebileceğimi söylediler, ben de beklemeyi tercih ettim ancak bir hafta sonra aynı ürün aynı anda incehesap ve başka satıcılarda stoğa girince belki Jumbum da tedarik edebilmiştir diye kontrol etmek için yazdım ama olumsuz yanıt aldım böyle olunca iptalini istedim, iptal için kayıt açmamı istediler, kayıdı açtım, bir hafta oldu ve ücret iadesi yapılmadığı gibi artık mesajlara yanıt da vermiyorlar.

Tavsiyem eğer bir sorun yaşıyorsanız aynı zamanda hiç beklemeden TÜBİS üstünden kayıt açmanız. Mesafeli satış sözleşmelerinde, satıcının ürünü siparişi takiben 14 gün içinde temin edememesi durumunda, yasal faizi ile birlikte ücret iadesi talep edebilme hakkı oluşuyor internette okuduğum kadarıyla. Tüketici hakem heyeti de aşırı yavaş işleyen 2-3-4 ay sürebilen bir süreç, dolayısı ile iyi niyetle düşünüp esnaf adam yardımcı olur falan demeyin bir uyuşmazlık yaşıyorsanız şimdiden açın kayıt bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…