Jumpersız CMOS sıfırlanır mı?

berat3636

Kilopat
Yer
kars
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Jumper nedir? Görevi nedir? Nasıl elde edebilirim? Jumper olmadan CMOS sıfırlama yolu yok mu?

Aynı anda 2 cmOS piline deyecek şekilde pinlerin arasına iletken bir şey değdirin fakat yapmadan önce PSU'nun kapalı olduğuna emin olun.

1. yol BIOS pilini sökerek sıfırlarsın.
2. yol BIOS flashback ile yeni BIOS yükleyerek sıfırlarsın.
3. yol CH341'yı anakartın BIOS çipine lehimledikten sonra programlayıp sıfırlarsın.

CMOS ya da CLRTC pini genelde her anakartta bulunur ve tornavida ile 2 saniye boyunca 2pine de değdirdiğin zaman BIOS'un sıfırlanır.

Hocam sorunum şu ki görüntü gelmiyor. İşlemci hiç ısınmıyor. Yani çalışmıyor. Görüntü yok. Ekran kartı sağlam, başka PSU ile denedim PSU da sağlam. Ya anakart ya da işlemci bozuk. Anakart ROG STRIX B550F Gaming.

İşlemcinin sokete tam oturduğundan emin misin? Soketten çıkartıp tekrar sokete sokmayı deneyebilirsin. Çünkü çalışmayan işlemciler bile ısı verebilir.

İşlemcinin sokete tam oturduğundan emin misin? Soketten çıkartıp tekrar sokete sokmayı deneyebilirsin. Çünkü çalışmayan işlemciler bile ısı verebilir.

3 kez denedim. Termal macun da çöpe gitti.

Wraith Prism son hız dönüyor.

3 kez denedim. Termal macun da çöpe gitti.

Wraith Prism son hız dönüyor.
İşlemci soketteyken fotoğrafını atabilir misin? İşlemcinin 4 ya da 8 pin güç girişi takılı değil mi?

İşlemci soketteyken fotoğrafını atabilir misin? İşlemcinin 4 ya da 8 pin güç girişi takılı değil mi?

8 pin taktım. Hatta son çare 12 pin taktım. Evde değilim. Anakartı ise tamamen söktüm. Ama CMOS için tekrar takacağım bugün. Ya da belki takmadan doğrudan uzay montaj denerim. Belki kasaya elektrik veriyordur. Kasa çok küçük ve neredeyse en alt tarafı PSU haznesine temas ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…