JZIE fidye virüsü nasıl temizlenir?

733705

Zeptopat
Tüm Office belgelerim, resim dosyalarım, program kurulum dosyalarıma JZIE adlı uzantı eklendi. Sildiğimde uzantıyı veya "sağ tık > birlikte aç" ilgili programla da açmıyor, hata veriyor. MBAM, Grid'in, Avast ve Hitman deneme sürümleriyle virüsü sildim, ayrıca tek düzeltici program diye decrypt_STOPDjvu indirdim, o da "No key for New Variant offline" falan diye henüz çözüm bulamadığını söylüyor. Dosyalarımı kurtabilmem için önerisi olan var mı?

Tüm Office belgelerim, resim dosyalarım, program kurulum dosyalarıma jzıe adlı uzantı eklendi. Sildiğimde uzantıyı veya "sağ tık > birlikte aç" ilgili programla da açmıyor, hata veriyor. MBAM, Grid'in, Avast ve Hitman deneme sürümleriyle virüsü sildim, ayrıca tek düzeltici program diye decrypt_stopdjvu indirdim, o da "no key for New variant offline" falan diye henüz çözüm bulamadığını söylüyor. Dosyalarımı kurtabilmem için önerisi olan var mı?

Şu videodaki yönergeleri izle.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer olmaz ise yüksek miktarda para vermen gerekebiliyor.

Geçmiş olsun.

Sanırsam dosyalar Online key ile şifrelenmiş yani key sunucuda bulunuyor. Program bunun için hata vermiş.
Evet biraz araştırdım, online ve offline key falan diyo, çözülene kadar bekle gibilerinden bilgi atmış forum ve gridin in sitesinde

Şu videodaki yönergeleri izle.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer olmaz ise yüksek miktarda para vermen gerekebiliyor.

Geçmiş olsun.

bu arkadaşın cevabını izledim testdisk gibi bir program ile biraz da olsa başarıya da ulaşmış ama ben hiç uğraşmayayım direkt olduğu dizinde düzeltsin diyorum, resim boyutunu değiştirerek falan kurtarabiliyormuş, ama wordleri kurtarmada ben bir kaç tane açtım açamadı, bir de tümünü yeni isim vererek tek klasöre atıyor ayıklayıp isimlendirip tekrar ilgili klasörlere dağıtmak çok zaman alacak, özel belgeleri ve başka yerlede yedeklenenleri geri alabildim ama bir süredir yedeklemediğim güncel belgeler gitti, windows ve uzantılarının klasörlerine korunumlu olduğu için sanırım müdahale edememiş ama belgelerim diğer sürücüleri mahvetti, eski oyunlar vardı şimdi bulmak zor

Son düzenleme:
Evet biraz araştırdım, Online ve offline key falan diyor, çözülene kadar bekle gibilerinden bilgi atmış forum ve Grid'in in sitesinde.

Bu arkadaşın cevabını izledim testdisk gibi bir program ile biraz da olsa başarıya da ulaşmış ama ben hiç uğraşmayayım direkt olduğu dizinde düzeltsin diyorum, resim boyutunu değiştirerek falan kurtarabiliyormuş, ama Word'leri kurtarmada ben birkaç tane açtım açamadı, bir de tümünü yeni isim vererek tek klasöre atıyor ayıklayıp isimlendirip tekrar ilgili klasörlere dağıtmak çok zaman alacak, özel belgeleri ve başka yerlede yedeklenenleri geri alabildim ama bir süredir yedeklemediğim güncel belgeler gitti, Windows ve uzantılarının klasörlerine korunumlu olduğu için sanırım müdahale edememiş ama belgelerim diğer sürücüleri mahvetti, eski oyunlar vardı şimdi bulmak zor.

Kurtardığın dosyaları Drive mega gibi bulut sürücülerine yedekle. Sakın bilgisayarına USB bellek takma. Kurtarabildiğin kadarını kurtar ve temiz format at.

Konu açmadan önce sabit konulara bakın. Fidye zararlılarında ilk kontrol edeceğiniz yer burası olmalı.

Konu açmadan önce sabit konulara bakın. Fidye zararlılarında ilk kontrol edeceğiniz yer burası olmalı.
güzel abim ya da kardeşim, 73 sayfa yorum yapılmış ama çözebilen çıkmamış yarım saatimi aldı, okumak, sabit konu olabilir ama format atmak ve stopdjvu programının kullanımından öteye gidememiş söylenenler, bırakın insanlar düşüncelerini yazsınlar, ilk kontrol edilecek yer demek zorlama oluyor, okuduk da ama çözüm olmadığını tahmin etmek güç değil, youtube paylaşılan onlarca interneti yok bilmem bilgisayarı hızlandırma olayına benzedi bu, zaten bir sorun karşılaştık mı onlarca sitelerden google.dan faydalanıp çözüm bulamamışızdır, ondan yazıyoruzdur..

Güzel abim ya da kardeşim, 73 sayfa yorum yapılmış ama çözebilen çıkmamış yarım saatimi aldı.
İyi okumamışsın o zaman. Rehberi doğru okuyup madem o kadar sayfa okudun çözüm olan bir sürü kişiyi görebilmen lazımdı. Çözüm olmayanların da neden çözülmediğini bilmen gerekirdi.

Onlarca sitelerden Google. Dan faydalanıp çözüm bulamamışızdır, ondan yazıyoruzdur.
O kadar yeri aramayın diye sabit konu var zaten. Boşuna debelenmeyin çözülmüyorsa başka çözümü yok Dünyada diyoruz.
Yapılması gerekenleri sıralıyoruz.

İyi okumamışsın o zaman. Rehberi doğru okuyup madem o kadar sayfa okudun çözüm olan bir sürü kişiyi görebilmen lazımdı. Çözüm olmayanların da neden çözülmediğini bilmen gerekirdi.

O kadar yeri aramayın diye sabit konu var zaten. Boşuna debelenmeyin çözülmüyorsa başka çözümü yok Dünyada diyoruz.
Yapılması gerekenleri sıralıyoruz.
Aynen aynen, siz söyleyin söylediklerinizi. çöplüğe çevirdiniz inteneti

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı