K1 Max yazıcı ve Porima Pla Filament Renk Farkı

Katılım
28 Ocak 2018
Mesajlar
311
Çözümler
2
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Destek Uzmanı
Arkadaşlar aşağıda da paylaştığım görseldeki gibi baskı 2 renk oluyor bunun sebebi nedir?
 
Baskının iki renk olmasının muhtemel sebepleri arasında filamentin sıcaklık hassasiyeti, yazıcı nozulunun sıcaklık dalgalanmaları, veya filamentin kalitesiz olması bulunabilir. Ayrıca, yazıcı ayarlarınızın (örneğin, sıcaklık ayarları) ve filament besleme hızının uygun olup olmadığını kontrol etmek önemlidir. Baskı başlangıcında ve sonunda renk değişimi genellikle sıcaklıkla ilgili sorunları işaret eder. Nozulun düzgün temizlenip temizlenmediğini ve herhangi bir tıkanıklık olup olmadığını da gözden geçirin.
 
Nozulda bir sorun yok. Sıcaklık 230 tabla sıcaklığı 60 derece. Creality hyper pla ile bir sorun yaşamadım falat porima pla ya geçtiğimden beri sorun yaşıyorum. Ayarlardan kaynaklı olabilir tabi ama ortalama hangi ayarlarda kullanmalıyım. Creality print programını kullanıyorum.
 
Porima PLA filament için genellikle nozul sıcaklığı 190-220 derece ve tabla sıcaklığı 50-60 derece arasında idealdir. Ancak, her filament markasının kendine özgü özellikleri olduğundan, Porima PLA ile en iyi sonuçları elde etmek için bu sıcaklık aralıklarında küçük ayarlamalar yapmanız gerekebilir. Başlangıç olarak, nozul sıcaklığını 200 dereceye ayarlayıp, sonuçları gözlemleyin ve gerekirse 5 derecelik artış veya azalışlarla ayarlayın. Ayrıca, baskı hızınızı biraz azaltmak ve soğutma fanı ayarlarınızı optimize etmek, baskı kalitesini iyileştirebilir.
 
Sıcaklık ayarları hariç hepsini otomatikte kullanıyorum. Bölgeden bölgeye fan ayarını kendisi hallediyor. Dediğiniz gibi sıcaklık ayarlarını revize edip tekrar deneyeceğim.
 
Ben de aynı durumu baskı sırasında manuel olarak sıcaklığı değiştiğimde görmüştüm. Muhtemelen sıcaklık ile alakalı.

Buarada Gamepad standı mı basıyorsunuz?
 
Ben de aynı durumu baskı sırasında manuel olarak sıcaklığı değiştiğimde görmüştüm. Muhtemelen sıcaklık ile alakalı.

Buarada Gamepad standı mı basıyorsunuz?
Evet hocam xbox controller için stand basıyordum. Daha deneyemedim ama gün içerisinde deneyip sonucu eklerim.
 
Çözüm olarak öneriniz nedir?
 
Neptune 4'de klasik Porima PLAyı ben 215 derecede kullanıyorum, aslında 5-10 derece daha düşük değerde de basabiliyor ama modellerin parlak olması benim daha çok hoşuma gidiyor. Görseldeki model 215 derecede basıldı.




Senin makinen de kullandığın değerlerin altında basabiliyordur, öncelikle baskı sıcaklığı hızdan kısmadan çözüme ulaşmanı sağlayabilir. Soğutma max'da değilse onu arttırman da gene homojen bir görünüme yardımcı olacaktır. Hala biraz daha ayara ihtiyaç varsa min. katman basma süresi ayarıyla oynayabilirsin. Değeri mevcut değerden daha yüksek bir değere çekerek deneyebilirsin. Bu doğal olarak baskını biraz yavaşlatacaktır ki zaten amaç da katmanın daha yavaş basılarak daha fazla soğutulabilmesi.

Bunlara ek olarak; şayet dış katman ve iç katmanları aynı hızda basıyorsan, içleri hızlı, dış katmanı ise daha yavaş basabilirsin ki görsel olarak da modellerin daha iyi çıkacaktır.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…