K1C için Support ayarı önerisi

ardas1

Hectopat
Merhaba k1C cihazına sahip bulunmaktayım. Destek olarak ağaç vs her desteği denedim ancak olmadı durmadan baskıya zarar veriyor ve zor çıkıyor slicer önerisi ve ayarları verebilecek var mı?

Support kullanımı makineye özel değil, yapışıyorsa muhtemelen yeterli boşluğu bırakmıyorsundur ve/veya olması gerekenden daha sıcak baskı almaya çalışıyor olabilirsin, slicer dökümanlarını okuyarak temel oluşturursan daha sorunsuz baskı alabilirsin :Support material | Prusa Knowledge Base

Görsel paylaşımı da yorumlara yardımcı olur.

Support kullanımı makineye özel değil, yapışıyorsa muhtemelen yeterli boşluğu bırakmıyorsundur ve/veya olması gerekenden daha sıcak baskı almaya çalışıyor olabilirsin, slicer dokümanlarını okuyarak temel oluşturursan daha sorunsuz baskı alabilirsin:Support material | Prusa Knowledge Base

Görsel paylaşımı da yorumlara yardımcı olur.

Hocam şöyle diyeyim aşırı zor çıkıyor yani mesela diyelim hani elinde kupa şişe tutan bir figür basıyorum diyelim o figürün elindeki şişe ya da kupa her türlü elimde kalıyor desteği çıkartırken.

Görsel atarsan daha detaylı cevap verme şansım olur.

Parçayı tek bir ayarla basma zorunluluğun yok, belli yerlerde ayarları değiştirme opsiyonun var ki organik parçalar basıyorsan o opsiyonu kullanman gereken durumlar olacaktır.

Mesela aşağıdaki linkteki modelin kulak uçlarının başladığı yerlerde ben hızı düşürürüm, güncel slicerların support ayarları eskiye göre çok daha iyi, kalıptan çıkarmışcasına çıkıyor ayarların iyi ise. Modele göre ayarlarla oynaman gerekebilir, her modeli aynı ayarlarda basamazsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

a1.png
a2.png

Yukarıdaki kafaya ait support ayarları. Belli yükseklikteki hız ayarlarını içermiyor, onlar height range modifier ile manuel olarak girilebiliyor Prusaslicer'da.

Son düzenleme:
Görsel atarsan daha detaylı cevap verme şansım olur.

Parçayı tek bir ayarla basma zorunluluğun yok, belli yerlerde ayarları değiştirme opsiyonun var ki organik parçalar basıyorsan o opsiyonu kullanman gereken durumlar olacaktır.

Mesela aşağıdaki linkteki modelin kulak uçlarının başladığı yerlerde ben hızı düşürürüm, güncel slicerların Support ayarları eskiye göre çok daha iyi, kalıpdan çıkarmışcasına çıkıyor ayarların iyi ise. Modele göre ayarlarla oynaman gerekebilir, her modeli aynı ayarlarda basamazsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eki Görüntüle 2243078Eki Görüntüle 2243079

Yukarıdaki kafaya ait Support ayarları. Belli yükseklikteki hız ayarlarını içermiyor, onlar height range modifier ile manuel olarak girilebiliyor prusaslicer'da.

Anladım teşekkür ederim yavaş
Basmak daha iyi sonuç getirecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı