Kaan N2 RAM kullanımı ve dokunmatik takılması

omerffarukk34

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 2 yıl önce Kaan N2 marka telefon satın almıştım. Telefonda aşırı derecede güvenlik açığı olduğu için sürekli telefona virüs giriyor, WhatsApp numaram engelleniyor vb. Normalde 3 GB RAM ortalama bir kullanıcı için iyi bir değer ama benim telefonumda hiçbir uygulama açık olmasa da RAM yetmiyor. RAM'i temizliyorum. Sonra da RAM'i en çok kullanan uygulamalara giriyorum, 2.3 GB gibi bir değeri sadece sistem kullanıyor, normalde böyle bir şeyin olması mümkün değil diye biliyorum (Android 7). Dolayısıyla telefonda RAM sürekli dolu olduğu için dokunmatiğim takılıyor, yani ekranda hala hareket var görebiliyorum ama benim dokunmatiğe yaptığım şeyler bazen 5-10 saniye sonra ekranda görülüyor. Sorun RAM'den kaynaklı olmayabilir, tam emin değilim ama RAM kullanımım da aşırı derecede olduğu için söylemek istedim. Benim bu takılma işine yapabileceğim bir şey var mı ?

Merhaba, 2 yıl önce Kaan N2 marka telefon satın almıştım. Telefonda aşırı derecede güvenlik açığı olduğu için sürekli telefona virüs giriyor, WhatsApp numaram engelleniyor vb. normalde 3 GB RAM ortalama bir kullanıcı için iyi bir değer ama benim telefonumda hiçbir uygulama açık olmasa da RAM yetmiyor. RAM'i temizliyorum. Sonra da RAM'i en çok kullanan uygulamalara giriyorum, 2.3 GB gibi bir değeri sadece sistem kullanıyor, normalde böyle bir şeyin olması mümkün değil diye biliyorum (Android 7). Dolayısıyla telefonda RAM sürekli dolu olduğu için dokunmatiğim takılıyor, yani ekranda hala hareket var görebiliyorum ama benim dokunmatiğe yaptığım şeyler bazen 5-10 saniye sonra ekranda görülüyor. Sorun RAM'den kaynaklı olmayabilir, tam emin değilim ama RAM kullanımım da aşırı derecede olduğu için söylemek istedim. Benim bu takılma işine yapabileceğim bir şey var mı?

Samsung Galaxy A72 çıktı direkt Samsung siteden Online alabilirsiniz.

833 MHz'de DDR3 RAM, işlemci frekansı çok düşük ve AnTuTu puanı yerlerde.

RAM hızı ile alakası olacağını sanmıyorum. Optimizasyon kaynaklı gibi duruyor zaten ARM işlemci için o hız yeterli olur yani kasdırcak derece az değil.

Merhaba, 2 yıl önce Kaan N2 marka telefon satın almıştım. Telefonda aşırı derecede güvenlik açığı olduğu için sürekli telefona virüs giriyor, WhatsApp numaram engelleniyor vb. normalde 3 GB RAM ortalama bir kullanıcı için iyi bir değer ama benim telefonumda hiçbir uygulama açık olmasa da RAM yetmiyor. RAM'i temizliyorum. Sonra da RAM'i en çok kullanan uygulamalara giriyorum, 2.3 GB gibi bir değeri sadece sistem kullanıyor, normalde böyle bir şeyin olması mümkün değil diye biliyorum (Android 7). Dolayısıyla telefonda RAM sürekli dolu olduğu için dokunmatiğim takılıyor, yani ekranda hala hareket var görebiliyorum ama benim dokunmatiğe yaptığım şeyler bazen 5-10 saniye sonra ekranda görülüyor. Sorun RAM'den kaynaklı olmayabilir, tam emin değilim ama RAM kullanımım da aşırı derecede olduğu için söylemek istedim. Benim bu takılma işine yapabileceğim bir şey var mı?

Launcer değiştirip deneyin root atabilirseniz gereksiz sistem yazılımlarını kaldırın.

Bende de aynı model telefon vardı. Hiç çekilmez 300e verdim direkt. Kaan pişmanlıktır. Kaan batırır. Kendileri de batmıştır zaten.

RAM hızı ile alakası olacağını sanmıyorum. Optimizasyon kaynaklı gibi duruyor zaten ARM işlemci için o hız yeterli olur yani kasdırcak derece az değil.

Launcer değiştirip deneyin root atabilirseniz gereksiz sistem yazılımlarını kaldırın.

Tabii ki de yazılımdanda sorunlu ama donanımları da yavaş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı