Kablo VDSL midir yoksa fiber mi?

Extranet 33Mbps diyor, turnet 16Mbps'e kadar diyor.

Kendi hat değerlerim. Bu şekilde kullanınca sorun çıkmıyor. Tam sınırda ama idare ediyor.

VDSL2 ile kaç hız alabilirim?

Hocam şu an için VDSL için kesin bir şey diyemem ama ADSL olarak SNR değeriniz çok düşük yani kablolarda tesisatda bir sıkıntı oldugunu gösteriyor. VDSL'e geçtiginizde hat değerleriniz çok degişiyor VDSL'e geçtiginizde tesisatda gerekli iyileştirmelerle 50 Mbps'i alabileceginizi düşünüyorum.

Ev yeni yapıldı. Cat5 veya cat6 kablo var binada. Zaten müstakil olduğu için gerekirse direk camdan çekebilirim kabloyu. Yoldaki direkle ev arasında 50 metre vardır ve gelene kadar 2 yerde ek var. Eğer buraya gelirlerse VDSL kablosunu direk modeme kadar çektirmeye çalışıcam

Extranet 33Mbps diyor, turnet 16Mbps'e kadar diyor.

Kendi hat değerlerim. Bu şekilde kullanınca sorun çıkmıyor. Tam sınırda ama idare ediyor.

VDSL2 ile kaç hız alabilirim?

Extranete bana maksiumum 38 Mbps diyor. Fakat Türk Telekom'dan ölçüm için geldiler 50 Mbps'yi çok rahat alıyorum. Santral masefem 501 metre.

Extranete bana maksiumum 38 Mbps diyor. Fakat Türk Telekom'dan ölçüm için geldiler 50 Mbps'yi çok rahat alıyorum. Santral masefem 501 metre.

Evet dostum hatırlattıgın iyi oldu bu VDSL'de aldıgın hız santral mesafeside önemli benim santrale uzaklıgım 750 metre ama ben 91 Mbps'e kadar alabiliyorum merkezi bir yerde oturdugum için.

Evet dostum hatırlattıgın iyi oldu bu VDSL'de aldıgın hız santral mesafeside önemli benim santrale uzaklıgım 750 metre ama ben 91 Mbps'e kadar alabiliyorum merkezi bir yerde oturdugum için.

Santral dediğiniz şey küçük beyaz dolaplar mı oluyor? 1 metre genişliğinde 2 metreye yakın yükseklikte yeni dolap koydular. Eve mesafesi 700 metre vardır.

750 metre uzaklıkta 91 Mbps alman imkansız ciddi söylüyorum. Yakında bir yerde saha dolabi vardır. Ben bursanın en gelişmiş semtinde oturuyorum. Bizim saha dolabı metronun oralarda. Ve ben ona rağmen 50 Mbps alıyorum. 501 metre fark var arada. Senin 750 metrede 20-30 Mbps alman gerek.

Hocam değerlerimi attım ADSL'den VDSL'e araştırma aşamasındayken extranet internet saglayıcına faceden adresmi attım onlar dedi 750 metre diye onların yalancısıyım onlar Max 62 Mbps gösteriyorlardı. TürkNet Millenicom falan hepsi 62 Mbps alabilecegimi söylediler ama 91 Mbps çıktı neyse bir önemi yok benim için şu anki paketimden memnunum.

Dosya Ekleri

• adsl.png
    12,3 KB · Görüntüleme: 40
  • vdsl.png
    12,4 KB · Görüntüleme: 40

Garip geldi bana büyük ihtimal yakınlarında saha dolabı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…