Kablolama değerlendirmesi

mrcrane

Hectopat
Daha fazla  
Nihayet bugün ekran kartım geldi takarken kabloları tekrar ayarlamam gerekti. Nasıl olmuş acaba, hava akışı düzgün gerçekleşir mi bu şekilde? İşlemcinin kablosu çok kısa olduğu için öyle ortada bırakmak zorunda kaldım maalesef.

WP_20170204_13_53_42_Pro.jpg
WP_20170204_13_54_25_Pro.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş olmamış. Senin suçun yok bu düzenin hatası. Benimki fena değil mesela ama az da olsa kablo var kasanın alt tarafında hepsi bir yerde kablolama yapıldı sadece güç kaynağının kabloları ona bile kafayı takmıştım. Videolara bakıyorum nasıl güzel kasa topluyorlar ah ulan diyorum benimki de keşke böyle olsa. Bu arada bu işleri yapan bir yer yok mu? Bilgisayarcılara götürüyorum üşeniyorlar mı yapamıyorlar mı yaşları geçmiş hepsinin anlamıyorlar anlamadım gitti. Parası neyse vereceğim ama yapanı bulamadım. İlla bizim mi yapmamız gerekiyor. Dün güç kaynağı kablolarına yine dokunayım belki kasanın arka tarafına toplarım dedim. Dokunduğum gibi yine kapattım kasayı. Anakondayı anımsatıyor bana siyah kırmızı sarı falan mübarek nasıl kalın nasıl sert bir şeydir o ya :) :)

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Güç kaynağını kendim taktığım için bu kadar berbat oldu. Keşke modüler alsaymışım dedim. HDD'in altındaki kablolar boşta olduğu için onları oraya koydum, onları mı arkaya çıkarayım?

Sizi üzmek istemem ama berbat, maalesef.

Alın örnek çalışma, benim tarafımdan;

Cooler Master Mastercase Pro 5 Kablolama Çalışması

Benim kasayı kendi kendime bu hale getirebilmem mümkün değil. Muazzam görünüyor. Hiç tecrübem yok maalesef pek de anlamıyorum. Önceki kasam bunun yarısı kadardı ve 7 yıl kullandım arada bir de açıp temizlemişimdir o kadar sürede.

Teşekkürler. Bakındım aslında ben de ama yok yapamıyorum, hiç becerikli de değilim açıkçası görüldüğü üzere xD Kabloları muntazam kasalara bakıyorum sanki sihirli değnek değmiş gibi. Birinin gelip ayarlaması lazım benim için.

Görünüm çok da önemli değil de hava akışı bozulmasın istiyorum. Bugün ekran kartını denemek için benchmark'ları çalıştırdım Attila Total War'a baktım, GPU en yüksek 65 dereceyi gördü, CPU da 60. HDD baya soğudu eski kasama göre 38lerdeydi şimdi 32'de. Fanlar da gürültülü çalışmıyor, en çok sesi eski HDD (7 yıllık onu da bu hafta WD Blue ile değiştireceğim) çıkarıyor, kasanın geri kalanı sessiz olunca çok rahatsız etmeye başladı beni.

Teşekkürler. Bakındım aslında ben de ama yok yapamıyorum, hiç becerikli de değilim açıkçası görüldüğü üzere xD Kabloları muntazam kasalara bakıyorum sanki sihirli değnek değmiş gibi. Birinin gelip ayarlaması lazım benim için.

Görünüm çok da önemli değil de hava akışı bozulmasın istiyorum. Bugün ekran kartını denemek için benchmark'ları çalıştırdım Attila Total War'a baktım, GPU en yüksek 65 dereceyi gördü, CPU da 60. HDD baya soğudu eski kasama göre 38lerdeydi şimdi 32'de. Fanlar da gürültülü çalışmıyor, en çok sesi eski HDD (7 yıllık onu da bu hafta WD Blue ile değiştireceğim) çıkarıyor, kasanın geri kalanı sessiz olunca çok rahatsız etmeye başladı beni.
Kablolama yapmanız az da olsa hava akışına yarayacaktır ve gözünüze güzel gözükecektir. Yavaş yavaş yapın sıkıntı yok. WD Blue alacaksanız şahsen kullanıyorum. Çok sessiz bir HDD değil fakat performanslı ve kaliteli.

@mrcrane Diğerlerinin hala görmediği önemli bir hatan var. Güç kaynağını yanlış yerleştirdiğinden kablolar hala karmaşık ve uzaklıkları yetmiyor :)
Güç kaynağı fanı alta bakacak şekilde çevirip kablolamayı öyle yapın. İleride farklı parçalar takmayı düşünmüyorsan arkada klipsler ile bağlayabilirsin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı