Kablolama doğru yapılmış mı?

Batuhan977

Decapat
Arkadaşlar iyi günler, dün Vatan'dan indirim varken bilgisayar topladım. Bugün gidip aldım, sabah aradılar montajı yapıldı alabilirsiniz diye. Kablolamaları doğru mu yapılmış herhangi bir sorun var mı anlayan var mı diye geç olmadan görseli paylaşıp görüşlerinizi almak istedim?
Not: Ekran kartını bütçeden dolayı bir 15 gün sonra monitörle beraber alacağım, HDD almadım SSD var.
Ekran kartını almadığım için test edemiyorum kendim.
Bir sorum daha olacak bu bilgisayardan şu an görüntü almam mümkün mü? VGA monitör ve HDMI TV var görüntü alabileceğim cihazlar arasında.
370579
370580
370581

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, kablolar doğru yerlere takılmış. Ama görsel açıdan kablolama doğru yapılmış mı diye soruyorsan, maalesef tek kelimeyle rezalet yaptığım kablolamalara göre.

Bu arada anakartın B450M Gaming Plus yanlış görmediysem. Burada yazana göre 1x HDMI ve 1x DVI-D(igital) görüntü çıkışlarına sahipsin.

B450 GAMING PLUS | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Global
1024.png

Ayrıca, anakart üreticinin yazdığına göre bu çıkışları sadece ama sadece dahili Vega grafik birimine sahip olan Ryzen ve Athlon işlemciler ile beraber kullanabiliyorsun. Eğer işlemcinde dahili ekran kartı yoksa, üzgünüm o çıkışlar senin için sadece süs.

Hayırlı olsun, güle güle ve sorunsuz kullanma dileği ile...
Vatan Bilgisayardaki elemanlar farklı'mıdır bilmem ama. Neden kendin toplamadın? Burada bir çok video var onlara bakarak kendin toplasaydın daha iyi olurdu. Çünkü Vatan bilgisayarda bir çok hata gördüm bilgisayarı toplarken bunlara örnek verirsek.

*Ekran kartı tırnağını kırma.
*Termal macun sürmeden işlemciye fanı takmak.
*Anakart, işlemci vb gibi kutunun içinden çıkan ürünleri kendilerine almak. ( vida, kablo, etiket)
*Kablolama hataları.
*Anakart üzerinde duran parçalara zarar verme.

Bunlar benim gördüğüm tespitler. Hızlı ve acele işlem yaptıkları için veya bilmedikleri için böyle hatalar çıkabiliyor.

Ama attığın fotoğraflara göre kablo düzeni güzel. İşlemci kablosu arkadan geçebilirdi. Yeri var mı acaba?

@painkiller msi b450m gaming plus modeli
İşlemci ryzen 5 2600 fakat sanırım bu işlemcide dahili gpu yok yani internetten baktım mevcut gözükmüyor, anakart arkasında vga yok.
@Syper görüntü olarak pek önemi yok aslında maksat sistem düzgün çalışsın onun dışında bi sorun gözüküyor mu? Ekran kartı olmadığı için test edemiyorum makine burda ama kullanamıyorum :(
@PenguenTV
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim daha iyisi herkese nasip olur inşallah. Kendim toplamak isterdim ama hiç daha önce böyle bişey yapmadığımdan dolayı muhtemelen o hatalardan birini ben yapardım diye düşünüyorum. İşlemci kablosu yeri olsa bile ben göremem büyük ihtimal onu :( biraz anlamadığım işler.

Ek olarak; ekran kartını aldığımda oyun içi değerleri (sıcaklık kullanım düzeyi gibi) sizlerle paylaşsam bi sorun olup olmadığını anlayabilirmiyiz sistemde genel olarak veya yardımcı olurmusunuz forumdaki arkadaşlar olarak :)
Herkese iyi geceler

@painkiller msi b450m gaming plus modeli
İşlemci ryzen 5 2600 fakat sanırım bu işlemcide dahili gpu yok yani internetten baktım mevcut gözükmüyor, anakart arkasında vga yok.
@Syper görüntü olarak pek önemi yok aslında maksat sistem düzgün çalışsın onun dışında bi sorun gözüküyor mu? Ekran kartı olmadığı için test edemiyorum makine burda ama kullanamıyorum :(
@PenguenTV
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim daha iyisi herkese nasip olur inşallah. Kendim toplamak isterdim ama hiç daha önce böyle bişey yapmadığımdan dolayı muhtemelen o hatalardan birini ben yapardım diye düşünüyorum. İşlemci kablosu yeri olsa bile ben göremem büyük ihtimal onu :( biraz anlamadığım işler.

Ek olarak; ekran kartını aldığımda oyun içi değerleri (sıcaklık kullanım düzeyi gibi) sizlerle paylaşsam bi sorun olup olmadığını anlayabilirmiyiz sistemde genel olarak veya yardımcı olurmusunuz forumdaki arkadaşlar olarak :)
Herkese iyi geceler

Bilgi paylaştıkça güzel olur. O yüzden yeni konu açarak değerleri paylaşırsan bakarız. :) İyi geceler.

Buradan bir sorun varmış gibi gözükmüyor. Ekran kartını taktıktan sonra sistem değerleri normal de çıkarsa sistem tamam demektir.

Yalnız görüntünün göze hoş gelmesi aslında sıcaklık değerlerininde bir o kadar düşük olması manasına geliyor. Çünkü ortalıkta hava akımını kesecek hiçbir engel olmamış oluyor.

aslında anladığım kadarıyla ram işlemci anakart gibi yerlerde çok kablo yok yani sıcaklık olarak çok sorun olmaz gibi bence. Sistemi tamamladıktan sonra değerleri paylaşırım bi sorun gözüküyorsa düzenlemeler yaptırırım geri götürüp.

Bu arada monitör önerme şansınız varmı bütçem yaklaşık 700-800 arası. Ekran kartı rx590 alıcam güncel oyunlarda 80+ fps vereceğini düşünmüyorum yani 75hz bi monitör yeterli olur benim için. Çerçevesi bu linkteki AOC 22V2Q 21,5" Gaming Monitör Fiyatı - Vatan Bilgisayar monitör gibi ince olursa daha iyi olur, hatta bu monitör hoşuma gitti tavsiye edermisiniz. Bu fiyat aralığında çok fazla seçenek olmadığını biliyorum. 1ms-5ms benim için çok farkedeceğini düşünmüyorum görüntü iyi olursa daha iyi benim için.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı