Kablolar çalındıktan sonra internet altyapısı yok

yusufiii10

Centipat
Türk Telekom altyapısı kullanıyordum, aylar önce kablolar çalındı. Dün de kontrol ettim, sokaktaki altyapı kapatılmış.
Sorgulama yapınca şu an bizde "altyapı yok" uyarısı alıyorum.
Bizim 2 üst sokağa Telekom yeni altyapı çekmiş, sorgulattım, üst sokakta 1000MBPS destekleyen altyapı varken bizde hiç yok. Durum hakkında fikirleriniz nedir? Ne yapabilirim?

Türk Telekom altyapısı kullanıyordum, aylar önce kablolar çalındı. Dün de kontrol ettim, sokaktaki altyapı kapatılmış.
Sorgulama yapınca şu an bizde "altyapı yok" uyarısı alıyorum.
Bizim 2 üst sokağa Telekom yeni altyapı çekmiş, sorgulattım, üst sokakta 1000MBPS destekleyen altyapı varken bizde hiç yok. Durum hakkında fikirleriniz nedir? Ne yapabilirim?
Şu an kontrol ettim hemen yan sokağımızda (evimize 20 metre uzaklıkta) 68Mbps altyapı var.

Beklemekten başka çaren yok. Üst sokakta fiber olması, senin sokağında da olacağı anlamına gelmez maalesef. OFSD dediğimiz, içinde kasetler bulunan, pasif bir dolaptır. Bu OFSD üzerinde, binalara switchler ile dağıtım yapılır,
OFSD üzerinde yapılan çoklamalar, asıl belirleyici unsurdur. Misal, Aynı Sokakta 2 adet OFSD bulunabilir. Bu OFSD'lerde çoklamalar OLT'lerdeki kart pv'lerine bağlı oluyor genelde. 1:144 , 1:568 (örnek) çoklama olabilir. Dolayısıyla, Senin beklemeden başka çaren yok, OFSD'e yapılan çoklamaları bilmeden, altyapıyı sana da getirirler diyemeyiz. Bağlı olduğun santraldeki OLT kapasitesi önemli, OLT'ler çünkü ONT'yi besler.

Twitter'dan turktelekom'a sorunumu anlatım.. az önce aradı beni müşteri hizmetlerinden birisi, adresimi aldılar ve ilgili birime; olduğum bölgede her hangi bir altyapı çalışması olup olmayacağını soracakmış eğer çalışma olacaksa çalışma tarihini öğrenip bana dönüş sağlayacakmış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı