Çözüldü Kablolu Access Point'te düşük hız almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Furkan89

Megapat
Daha fazla  
Herkese iyi akşamlar. ASUS TUF 3000 V2 modemimden 200 Mbps TT fiber hız alıyorum yukarı kata yaklaşık 15-18 metre CAT6 kablo çektim ASUS DSL-N17 modeme bağladım. Fiberin bağlı olduğu yerde 220 Mbps alırken yukarı da 35-40 Mbps alıyorum çözümü var mıdır? Sebebi nedir? Bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Herkese iyi akşamlar. ASUS TUF 3000 V2 modemimden 200 Mbps TT fiber hız alıyorum yukarı kata yaklaşık 15-18 metre CAT6 kablo çektim ASUS DSL-N17 modeme bağladım. Fiberin bağlı olduğu yerde 220 Mbps alırken yukarı da 35-40 Mbps alıyorum çözümü var mıdır? Sebebi nedir? Bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Kablosuz bağlantı olarak bu hızları alıyorum.

Çözüm
Wi-Fi 6 destekli yeni nesil bir modem ile denedim. Şimdi tam net 200 Mbps almasam da 5 GHz'den 100 Mbps'ye yakın değer alıyorum.
Eski modemim de böyleydi 2.4GHz yayından 40 alıyordum Max hocam 5GHz destekli router ile olması gereken hızı almıştım. Eğer ASUS DSL modemde kablo ile normal hız alıyorsanız sorun muhtemelen budur. Eğer 2.4GHz ayarlarında 40MHz alma şansınız varsa deneyin olmazsa 5GHz destekli router geçmeniz gerekir.

Wi-Fi 6 destekli yeni nesil bir modem ile denedim. Şimdi tam net 200 Mbps almasam da 5 GHz'den 100 Mbps'ye yakın değer alıyorum.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı